Antena 3 CNN High Tech Hackerul Unu a publicat informaţii despre bazele de date nesecurizate ale mai multor companii

Hackerul Unu a publicat informaţii despre bazele de date nesecurizate ale mai multor companii

Hackerul Unu a publicat informaţii despre bazele de date nesecurizate ale mai multor companii
Sursa foto: calculator
20 Feb 2009   •   15:43

Hackerul Unu loveşte din nou. După ce a ajuns pe primele pagini ale ziarelor pentru că a reuşit să spargă site-urile unor companii de securitate a computerelor, românul a atras atenţia printr-o altă acţiune. Acesta a publicat pe un blog de hackeri informaţii despre bazele de date nesecurizate ale diferitelor companii, anunţă Evenimentul Zilei.
Hackerul a reuşit să modifice site-ul companiei Symantec, profitând de o vulnerabilitate: o reclamă de pe pagina de logare a site-ului. Pe acea pagină erau prezentate mai multe produse ale firmei, precum Norton AntiVirus 2009 şi Norton Internet Security.
Deşi a trimis e-mail-uri administratorilor publicaţiei electronice, hackerul român nu a fost luat în considerare.
În cele din urmă, Symantec a înlăturat vulnerabilitatea, iar reprezentanţii companiei au declarat că informaţiile de pe site nu au fost puse în pericol.
Hackerul român "Unu" a spart în urmă cu două săptămâni site-ul companiei de securitate informatică Kaspersky. Acesta a pătruns şi în site-ul Bitdefender, printr-o vulnerabilitate identificată la serverul SQL al paginii de internet a companiei. Se pare că românul ar mai fi spart şi site-ul publicaţiei The New York Times.
"Unu" nu a produs pagube publicaţiilor sau companiilor virtuale, el vrând, mai degrabă, să demonstreze cât de vulnerabile sunt site-urile diferitelor companii.
Pentru cele mai mici preţuri la produse IT&C, electronice şi electrocasnice accesaţi www.totulredus.ro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: hacker roman
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close