Antena 3 High Tech LCD-ul solar LG, o nouă iniţiativă verde a producătorului coreean

LCD-ul solar LG, o nouă iniţiativă verde a producătorului coreean

25 Dec 2008   •   12:58
LCD-ul solar LG, o nouă iniţiativă verde a producătorului coreean

LG face o nouă încercare pentru salvarea mediului înconjurător, compania anunţând că lucrează din greu la crearea unui monitor LCD pentru laptopuri care foloseşte lumina solară pentru alimentarea sa, atunci când este folosit în aer liber.
Ecranul are 14,1 inch şi foloseşte panouri solare reflective. Dispozitivul poate fi trecut şi în modul normal, în privinţa energiei folosite, atunci când este folosit într-o încăpere.
Lucrul cel mai bun la aceste panoouri reflective este că acestea folosesc doar o pătrime din energia necesară în mod obişnuit, economisind astfel energia acumulatorului. De asemenea ecranul funcţionează şi dacă este folosit într-o încăpere ?scăldată? în lumina razelor solare.
Rata de contrast a monitorului când este folosit afară, este de 9:1, spre deosebire de 2:1 ori 3:1, rata LCD-urilor obişnuite. Nu se ştie deocamdată data lansării acestui ecran LG însă va fi prezentat la expoziţia CES 2009, din ianuarie.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close