Antena 3 CNN International News Atacul rusesc de lângă Isaccea, relatat de CNN: doi răniți, zeci de camioane avariate

Atacul rusesc de lângă Isaccea, relatat de CNN: doi răniți, zeci de camioane avariate

Rusia a atacat cu drone infrastructura portuară ucraineană de la Dunăre în cursul nopții, iar loviturile au rănit doi șoferi de camion și au provocat distrugeri, relatează CNN pe site-ul său.

Atacul rusesc de lângă Isaccea, relatat de CNN: doi răniți, zeci de camioane avariate
Sursa foto: Antena 3 CNN via Facebook / Petru Gabor
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Sep 2023   •   09:58

Un punct de trecere a frontierei, mai multe depozite și aproximativ 30 de camioane au fost avariate în atacurile asupra districtului Izmail din regiunea sudică Odesa, a declarat Oleg Kiper, șeful administrației militare regionale.

"Timp de două ore, teroriștii ruși au atacat regiunea Odesa cu drone", a precizat Kiper pe Telegram, adăugând că apărarea antiaeriană ucraineană a doborât majoritatea vehiculelor aeriene fără pilot.

Punctul de trecere a frontierei Orlovka - Isaccea fost închis, iar traficul este dirijat în altă parte, potrivit unui purtător de cuvânt al Serviciului Gărzii de Frontieră din Ucraina.

Citește și: Rusia a bombardat în apropiere de Isaccea. O dronă a căzut și a explodat lângă un bac cu români 

"În acest moment, se iau măsuri pentru a stabiliza funcționarea la punctul de trecere cu feribotul Orlovka, de la granița cu România, în regiunea Odesa, după atacul din timpul nopții al inamicului asupra infrastructurii de frontieră", a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt Andrii Demcenko.

Poliția română de frontieră a confirmat suspendarea circulației la punctul de trecere Isaccea - Orlovka, precizând că traficul este redirecționat către punctul de trecere Rutier Galați.

Momentele atacului rusesc au fost filmate din Orlovka de voluntarul român Petru Gabor.

Acesta a povestit în direct la Antena 3 CNN momentele de panică și haos de pe malul ucrainean.

Porturile fluviale din regiunea Odesa, situate în apropierea graniței cu România, au fost vizate în mod repetat de Moscova în atacuri cu rachete și drone, după ce Rusia s-a retras, în iulie, din acordul care permitea transportul de cereale de Marea Neagră, amintește CNN.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close