Antena 3 CNN International News Un bărbat din SUA, cu Alzheimer, a uitat că este căsătorit și s-a îndrăgostit, din nou, de soția sa

Un bărbat din SUA, cu Alzheimer, a uitat că este căsătorit și s-a îndrăgostit, din nou, de soția sa

Peter, un american în vârstă de 56 de ani, a fost diagnosticat în urmă cu trei ani cu Alzheimer. Încetul cu încetul, bărbatul și-a pierdut memoria, inclusiv amintirile legate de soția sa Lisa.

Un bărbat din SUA, cu Alzheimer, a uitat că este căsătorit și s-a îndrăgostit, din nou, de soția sa
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    27 Iun 2021   •   14:15

Lisa a declarat că a observat repede primele semne ale bolii, dar i-a fost foarte greu să accepte ceea ce se întâmplă cu Peter. Bărbatul a început să-și uite cheile, apoi portofelul, iar de multe ori se chinuia să-și amintească anumite cuvinte.

“Am ignorat aceste semne până când familia și prietenii au început să observe și ei. Cei care nu-l mai văzuseră pe Peter de mult timp, și-au dat seama imediat că ceva este în neregulă”.

După nenumărate teste, Peter a fost diagosticat cu Alzheimer pe 30 aprilie 2018.

În cele din urmă, bărbatul a uitat complet că este căsătorit. Prima dată când a uitat cine este soția sa s-a întâmplat într-o excursie în Rhode Island.

Pe 12 decembrie 2020, cei doi se uitau la televizor, când scena unei nunți a emoționat-o până la lacrimi pe Lisa. Atunci, Peter a cerut-o în căsătorie, uitând că femeia care stătea lângă el pe canapea era deja soția sa.

Femeia a pus totul pe seama bolii bărbatului și a crezut că va uita, până a doua zi, dar… Dar în dimineața următoare, Michael Joyce, în vârstă de 68 de ani, sa trezit și ia întrebat: „Deci, când facem asta?”, a spus Linda.

Cei doi locuiesc în orașul Frankton, din Noua Zeelandă, iar fosta viitoare soție a apelat la site-ul comunității în care trăiesc, Neighborly, întrebând dacă cineva ar fi dispus să se căsătorească cu ei în weekend.

„Între momentele deseori triste și frustrante pentru cei care trăiesc cu Alzheimer … există bucurie! Adorabilul meu soț, de 38 de ani, suferă de Alzheimer. Cu două nopți în urmă, din albastru, cu ochi plini de lacrimi, mi-a cerut să mă căsătoresc cu el! „, a scris ea.

Copiii din prima căsătorie a femeii i-au încurajat să-şi reînnoiască jurămintele de nuntă. În ciuda unor ezitări, Lisa a cedat. A fost de acord, sesizând că „Peter a fost atât de fericit. În timpul jurămintelor, mi-a spus doar„ Lisa, te iubesc ”. Şi de asta aveam nevoie”.

„Sunt persoana lui preferată”, adaugă femeia. Pe măsură ce boala progresează, provocând halucinaţii, paranoia şi pierderea gravă a memoriei, Lisa se confruntă cu realitatea de zi cu zi.

A adunat atâta experienţă încât are de oferit şi altora. Aşa i s-a născut blogul prin care îi ajută pe alţii care îngrijesc persoane bolnave de Alzheimer.

×
Subiecte în articol: Alzheimer dragoste casatorie
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close