Antena 3 CNN International News Poliția din Washington, în alertă înaintea mitingului organizat de un fost director al lui Donald Trump în sprijinul insurgenților de la Capitoliu

Poliția din Washington, în alertă înaintea mitingului organizat de un fost director al lui Donald Trump în sprijinul insurgenților de la Capitoliu

Poliția din capitala americană este în alertă după ce a detectat "amenințări violente" înaintea mitingului de dreapta planificat sâmbătă.

Poliția din Washington, în alertă înaintea mitingului organizat de un fost director al lui Donald Trump în sprijinul insurgenților de la Capitoliu
de Adrian Iclozan    |    18 Sep 2021   •   15:50

Evenimentul, care ar trebui să înceapă la prânz, la ora locală (ora 19 în România) a fost convocat de o organizație numită "Look Ahead America".

Aceasta este condusă de Matt Braynard, fost director în staff-ului electoral din 2016 al lui Donald Trump, care a câștigat în acel an alegerile prezidențiale.

Braynard le-a cerut participanților la miting să se comporte pașnic și să nu poarte însemne politice sau electorale.

Lozinca manifestării este "Justice for J6" (Dreptate pentru 6 ianuarie, data insurgenței declanșate de susținătorii lui Trump la Capitoliu, n.r.).

Tom Manger, șeful poliției Capitoliului, a confirmat existența "amenințărilor cu violența" dar nu a dat detalii în legătură cu sursa sau credibilitatea acestora.

Șeful Poliției Capitoliului: Am auzit lucruri pe care le-am auzit și înainte de 6 ianuarie și care s-au adeverit

"Ce știm sunt lucruri pe care le-am auzit și înainte de 6 ianuarie, amenințări care s-au dovedit credibile, așa că nu ne asumăm niciun risc", a spus el.

Manger a evocat și riscurile unor ciocniri între cei circa 700 de manifestanți care sunt așteptați la mitingul dreptei și contra-manifestanții care și-au anunțat prezența în apropiere.

În vederea prevenirii violențelor, toți ofițerii de poliție din Washington DC au fost mobilizați la lucru.

Au fost instituite zone în care este interzisă prezența armelor de foc iar Departamentul Apărării a aprobat desfășurarea a 100 de soldați din Garda Națională pentru a ajuta la securizarea evenimentului împreună cu poliția.

Garduri de sârmă au fost ridicate în jurul Capitoliului iar membrii Legislativului american - care nu se află în sesiune sâmbăta - au fost sfătuiți să evite zona.

Organizatorul "Justice for J6": Cei arestați după atacul Capitoliului sunt deținuți politici

Șeful "Look Ahead America" susține că violențele de la Capitoliu, în care au murit cinci oameni și au fost provocate distrugeri clădirii, au fost opera unor "elemente nocive" și a insistat că cele câteva sute de persoane arestate și puse ulterior sub acuzare sunt "deținuți politici".

Conform CNN, la miting ar urma să participe, în calitate de vorbitori, doi competitori republicani pentru Congres: Mike Collins, care candidează în Georgia pentru un mandat în Camera Reprezentanților, și Joe Kent, care candidează în Washington împotriva republicanei Jaime Herrera Beutler.

Aceasta a votat în Congres pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump.

La eveniment a fost invitat și avocatul familiei lui Ashli Babbitt, femeia care a fost ucisă în data de 6 ianuarie de unul dintre ofițerii din paza Capitoliului.

Acesta nu confirmase încă participarea.

Trump, mesaj înaintea mitingului

Fostul președinte Donald Trump a transmis un mesaj pe platforma sa de comunicare cu două zile înaintea mitingului,

"Gândurile și inimile noastre sunt alături de cei persecutați pe nedrept în legătură cu protestul din 6 ianuarie, împotriva alegerilor prezidențiale fraudate. În plus față de orice altceva, s-a dovedit că avem un sistem de justiție cu două măsuri.

Totuși, până la urmă, dreptatea va învinge", a comunicat fostul președinte.

Foto: Capitoliul, apărat de garduri înaintea evenimentului "Justice for J6"

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close