Antena 3 CNN International News Comisia Europeană a pregătit sancționarea tuturor parlamentarilor ruși care au votat tratatele semnate de Vladimir Putin cu liderii separatiști

Comisia Europeană a pregătit sancționarea tuturor parlamentarilor ruși care au votat tratatele semnate de Vladimir Putin cu liderii separatiști

Comisia Europeană a înaintat statelor Uniunii propunerile de sancțiuni la adresa Rusiei, după ce Vladimir Putin a anunțat că recunoaște independența regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

Comisia Europeană a pregătit sancționarea tuturor parlamentarilor ruși care au votat tratatele semnate de Vladimir Putin cu liderii separatiști
Sursa foto: Getty Images/ Mark Renders
de Adrian Iclozan    |    Alina Anghel    |    22 Feb 2022   •   14:26

Propunerile vizează interdicții pentru 27 de persoane și entități, între care responsabili politici și militari, dar și companii, în legătură cu care blocul comunitar susține că derulează activități ilegale în regiunile controlate de insurgenți.

De asemenea, urmează să fie impuse sancțiuni tuturor celor 351 de parlamentari ruși care au votat, marți, tratatele semnate luni de Putin cu liderii separatiști.

Comisia a indicat că sancțiunile propuse marți le reflectă pe cele adoptate în 2014, când Rusia a invadat și anexat peninsula Crimeea.

O sursă diplomatică citată de CNN arată că majoritatea membrilor UE sunt de acord cu măsurile propuse de Comisie, însă există temeri privind un veto din partea statelor care au, de multă vreme, legături strânse cu Moscova.

 Anterior acestor informații, Germania a anunțat că suspendă procedura de aprobare pentru gazoductul Nord Stream 2.

SUA și Marea Britanie sunt așteptate să anunțe sancțiuni după ultimele acțiuni ale Rusiei.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana sanctiuni Rusia
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close