Antena 3 CNN International News Elevul Kostas K., care a împușcat mortal nouă oameni la școala din Belgrad, nu va fi judecat penal pentru faptele sale

Elevul Kostas K., care a împușcat mortal nouă oameni la școala din Belgrad, nu va fi judecat penal pentru faptele sale

Vârsta minorului Kostas K., reținut de poliția din Belgrad după ce a ucis nouă oameni la școala elementară "Vladislav Ribnikar", joacă un rol esențial în instrumentarea acestui caz de către autoritățile sârbe.

Elevul Kostas K., care a împușcat mortal nouă oameni la școala din Belgrad, nu va fi judecat penal pentru faptele sale
Sursa foto: Profimedia Images si Novosti.rs
de Adrian Iclozan    |    03 Mai 2023   •   19:51

Mai devreme în cursul zilei, poliția a comunicat că suspectul are 13 ani, și nu 14, așa cum a relatat inițial presa internațională, citând jurnaliștii locali.

Faptul că suspectul are 13 ani înseamnă că nu va fi tras la răspundere penală, deoarece nu a împlinit vârsta de 14 ani, necesară pentru aplicarea unei astfel de proceduri judiciare, a comunicat Parchetul din Belgrad, conform CNN.

Acest lucru decurge legea sârbă privind infractorii minori și protecția juridică penală a minorilor, a precizat Parchetul.

Citește și: "Un înger de om!" Paznicul Dragan, prima victimă în masacrul de la școala din Belgrad

Procuratura a dispus prezența asistenților sociali în timpul în care minorului i-au fost luate declarații și a cerut ca acesta să fie examinat din punct de vedere medical, notează CNN.

Tatăl lui Kostas K. - căruia îi aparțineau cele două pistoale găsite după atac -  a primit ordin de reținere pentru 48 de ore, fiind suspectat de "infracțiuni grave la adresa siguranței generale", a mai menționat procuratura sârbă.

Șeful poliției din Belgrad a anunțat anterior că elevul ucigaș și-a premeditat fapta: el a făcut o listă cu "ținte prioritare" pe care se aflau numele colegilor pe care urma să-i lichideze.

De asemenea, în caietul său a fost găsit un plan cu intrările și ieșirile din școală.

Presa din capitala sârbă a relatat că, înainte de tragedia de miercuri, Kostas K. a luat lecții de tir într-un poligon.

Foto: Kostas K., elevul care a ucis opt colegi de școală și un agent de pază, în două ipostaze: reținut de poliție după atac (stânga) și cu fața blurată (drepta)

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close