Antena 3 CNN International News Cazul Gabby Petito. Tânăra de 22 de ani a murit strangulată într-un aparent caz de "violență domestică". Logodnicul lui Petito e de negăsit

Cazul Gabby Petito. Tânăra de 22 de ani a murit strangulată într-un aparent caz de "violență domestică". Logodnicul lui Petito e de negăsit

Autoritățile americane au oferit noi amănunte în cazul Gabby Petito, tânăra de 22 de ani al cărei cadavru a fost găsit luna trecută într-o rezervație din statul Wyoming, relatează CNN.

Cazul Gabby Petito. Tânăra de 22 de ani a murit strangulată într-un aparent caz de "violență domestică". Logodnicul lui Petito e de negăsit
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    13 Oct 2021   •   09:15

Dr. Brent Blue, autoritatea medico-legală din districtul Teton, a precizat că Petito a murit strangulată.

"Credem că a fost strangulată de un om", a spus dr. Blue.

El a estimat că moartea tinerei a survenit la trei - patru săptămâni de la momentul în care a fost găsit corpul neînsuflețit, în data de 19 septembrie.

Cazul Gabby Petito: Unul din numeroasele decese provocate de violența domestică

Dr. Blue a spus că moartea lui Petito a fost "unul din numeroasele decese din țară în care a fost implicată violența domestică" dar a revenit ulterior și a precizat că "violența domestică" este doar o presupunere în acest caz.

Momentul estimat al decesului corespunde cu informațiile referitoare la ultimele conversații pe care Petito le-a avut cu membrii familiei sale. 

Tânăra a vorbit cu mama sa prin aplicația FaceTime în data de 24 august și a trimis sms-uri în următoarele trei zile.

Un ultim mesaj din partea sa a fost primit de familie în data de 30 august, însă rudele tinerei se îndoiesc că acest text a fost scris chiar de Petito. Mesajul afirma că "nu este semnal în Yosemite".

Examinarea medico-legală a rămășițelor lui Petito a inclus o scanare integrală cu computerul tomograf, examinări realizate de un patolog și un antropolog, precum și o analiză toxicologică.

Cazul Gabby Petito. Logodnicul tinerei a dispărut de o lună

Dr. Blue a refuzat să dea alte informații, după cum a refuzat să se pronunțe în legătură cu suspectul în acest caz de crimă, afirmând că este restricționat în ceea ce privește detaliile pe care le poate prezenta în mod legal. 

La rândul lor, membrii familiei lui Petito nu au făcut declarații. Avocatul familiei, Richard Stafford, a precizat că aceștia nu vor face alte comentarii până ce corpul tinerei va ajunge acasă, în New York.

Gabby Petito, 22 de ani, și logodnicul său, Brian Laundrie, 23 de ani (foto următoare) au plecat în iunie într-o călătorie prin mai multe state americane, într-o tentativă de a explora viața în doi la bordul unei camionete Ford, în zone sălbatice.

Petito a postat mai multe clipuri și imagini din prima parte a călătoriei, în care este expusă o parte aparent idilică a relației celor doi.

Totuși, pe parcurs au apărut indicii solide că lucrurile între Laundrie și Petito nu mergeau bine. Poliția a intervenit în data de 12 august, în urma unui apel, pentru a investiga un aparent caz de violență domestică între tânără și logodnicul său.

Polițiștii din patrulă au discutat cu cei doi timp de peste o oră și au decis să nu-i amendeze sau să-i pună sub acuzare, dar le-au recomandat să petreacă noaptea separat.

Cazul Gabby Petito. Logodnicul a refuzat să discute cu poliția înainte de a dispărea

Investigații jurnalistice bazate pe relatări ale martorilor date în fața autorităților au relevat și alte incidente.

În data de 1 septembrie, Brian Laundrie a revenit la domiciliului său din statul Florida, fără Petito. Familia acesteia a dat-o dispărută în data de 11 septembrie, după mai multe tentative nereușite de a lua legătura cu ea.

După anunțarea oficială a dispariției, Brian Laundrie și familia sa au refuzat să coopereze cu autoritățile în ceea ce părea, la momentul respectiv, un caz de dispariție. 

Brian Laundrie a dispărut, la rândul său, cu câteva zile înainte de a fi găsit cadavrul lui Pepito. Părinții acestuia susțin că tânărul a plecat într-o rezervație din apropierea orașului său, North Port, din Florida, și nu s-a mai întors.

Cazul Gabby Petito. Mandat de arestare pe numele lui Brian Laundrie, dar nu pentru crimă

Data comunicată inițial a fost 14 septembrie. Ulterior, părinții lui Laundrie au revenit și au spus că fiul lor a plecat de acasă pe 13 septembrie.

Presa americană a relatat că, înaintea dispariției sale, Laundrie ar fi fost într-o excursie cu familia în zona indicată ulterior autorităților. Aceste relatări au alimentat speculațiile că membrii familiei Laundrie ar fi părtași la tentativele tânărului de a se ascunde de autorități.

Brian Laundrie nu a fost oficial acuzat de moartea logodnicei sale. Pe numele său a fost totuși emis un mandat de arestare pentru infracțiunea de utilizare fără drept a unui cont bancar.

Avocatul familiei Bertolino a confirmat că Laundrie a folosit un card bancar aparținându-i lui Pepito la o dată care corespunde aproximativ cu cea estimată de autorități pentru moartea tinerei.

Foto principală: Fotografii și mesaje în care se cere dreptate pentru Gabby Pepito, în fața casei familiei Laundrie, în North Port, Florida

×
Subiecte în articol: Gabby Petito Brian Laundrie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close