Antena 3 CNN International News Cazul Gabby Petito. Autopsia confirmă că tânăra a fost ucisă. Logodnicul său încă nu a fost găsit

Cazul Gabby Petito. Autopsia confirmă că tânăra a fost ucisă. Logodnicul său încă nu a fost găsit

Autopsia cadavrului găsit duminică într-un parc național din statul american Wyoming a stabilit că tânăra de 22 de ani a fost ucisă, relatează presa internațională.

Cazul Gabby Petito. Autopsia confirmă că tânăra a fost ucisă. Logodnicul său încă nu a fost găsit
de Adrian Iclozan    |    22 Sep 2021   •   10:30

Autoritățile nu au furnizat alte detalii.

FBI a confirmat oficial identitatea victimei, după ce anterior anunțase că rămășițele umane găsite în Wyoming "corespund" Gabriellei "Gabby" Petito, a cărei dispariție a fost anunțată de familie în data de 11 septembrie.

În prezent, polițiștii îl caută pe Brian Laundrie, 23 de ani, logodnicul lui Petito.

Acesta a dispărut marțea trecută de la domiciliul din North Port, Florida.

El s-a întors acasă pe 1 septembrie, singur, la două luni după ce plecase să colinde America într-o camionetă alături de logodnica sa.

Între intervalul dintre sosirea acasă și momentul dispariției sale, Laundrie a refuzat să discute cu autoritățile despre Gabby Petito.

Familia sa a procedat la fel, direcționând poliția către un avocat angajat.

În continuare, autoritățile îl consideră pe Brian Laundrie "persoană de interes", ceea ce înseamnă că nu a fost acuzat oficial de comiterea unei infracțiuni. Acest lucru s-ar putea schimba însă în orele următoare.

Cazul Gabby Petito. Logodincul dispărut ar fi fost semnalat în Alabama

Ultima dată, Brian Laundrie era căutat de polițiști ajutați de drone și de câini de urmă într-o rezervație naturală din apropierea domiciliului său din Florida.

Între timp, autoritățile investighează numeroase relatări conform cărora bărbatul ar fi fost văzut în statul învecinat, Alabama.

Luni, anchetatorii au percheziționat locuința familiei Laundrie.

Agenții au fost văzuți plecând cu mai multe cutii din casă și remorcând un Ford Mustang argintiu la sediul poliției, în vederea examinării.

Cazul Gabby Petito. Sute de milioane de internauți așteaptă deznodământul 

Cazul Petito - Laundrie a căpătat o atenție considerabilă în SUA, dar și în lume, în urma relatărilor de presă și a expunerii pe rețelele sociale.

Associated Press notează că hashtagul #GabbyPetito înregistrase peste 650 de milioane de vizualizări pe platforma TikTok.

La începutul călătoriei, cei doi au postat relatări ale experiențelor din locurile unde au campat, inclusiv un clip video de 8 minute pe YouTube.

Clipul avea săptămâna trecută ceva mai mult de 1 milion de vizualizări, când presa a început să relateze pe larg cazul de dispariție, devenit ulterior caz de crimă urmat de dispariție.

Miercuri, la ora publicării acestui material, clipul depășise 4,3 milioane de vizualizări.

Cazul Gabby Petito. Incidentul din 12 august

În data de 12 august, poliția din Moab, statul Utah, a fost solicitată să intervină la un episod de posibilă violență domestică în care au fost implicați Brian Laundrie și Gabrielle Petito.

Înregistrarea intervenției polițienești a fost difuzată de presa din SUA.

Femeia le-a spus polițiștilor că între ea și partenerul său au fost certuri frecvente.

După ce ofițerii le cer celor doi numerele de telefon mobil, unul dintre polițiști îi spune lui Petito că nu va formula acuzații de violență domestică.

El le solicită celor doi să-și petreacă noaptea separat.

Momentul este consemnat în înregistrarea video la minutul 55.49.

Apelul din 12 august la numărul de urgență a fost făcut de un martor.

"Conduceam și am văzut un bărbat plesnind-o pe fată. Ne-am oprit. Cei doi alergau de colo-colo pe marginea drumului. El a lovit-o în continuare, a sărit în mașină și au demarat", spune persoana care apelat numărul de urgență 911.

Un alt martor a declarat că protagoniștii scandalului "vorbeau agresiv unul cu celălalt și ceva părea în neregulă"

Într-o declarație pe proprie răspundere dată autorităților, martorul identificat de CNN cu prenumele "Chris" susține că cei doi păreau să se certe pe telefonul lui Petito.

"La un moment dat, ea l-a lovit în braț și / sau în față și a încercat să intre în mașină. Am auzit-o spunându-i: 'de ce trebuie să fii rău?'", continuă martorul, precizând că nu poate spune dacă remarca era făcută pentru a fi luată în serios.

După incidentul din 12 august, au apărut indicii că tensiunile s-au acumulat tot mai mult între cei doi

Înaintea de dispariția tinerei, discuțiile dintre Petito și mama sau au relevat "tot mai multe tensiuni" cu Brian Laundrie, arată un document al poliției, depus pentru eliberarea unui mandat de percheziție.

Discuțiile s-au purtat telefonic și prin mesaje text.

În 27 august, mama tinerei a primit un ultim mesaj de la acesta care conținea un "text ciudat".

"Poți să-l ajuți pe Stan? Tot continui să primesc de la el mesaje vocale și apeluri pierdute", spune mesajul.

Elementul straniu era că Petito s-a referit la bunicul său cu prenumele "Stan". Mama tinerei a bănuit că s-a întâmplat ceva rău.

După acest mesaj, telefonul Gabriellei Petito nu a mai fost activ iar tânăra nu a mai postat nimic pe rețelele sociale în legăturp cu călătoria sa alături de Brian Laundrie.

Un ultim mesaj text de pe telefonul lui Petito a fost primit în data de 30 august dar familia se îndoiește că ar fi fost scris de ea.

Mesajul spunea "No service in Yosemite" (Telefoanele nu funcționează în Yosemite)

Foto principală: Gabrielle "Gabby" Petito în înregistarea realizată de poliție cu camera corporală în statul Utah. În 12 august, ofițerii au intervenit la ceea ce părea un caz de violență domestică între Petito și Laundrie dar nu au dat amenzi și nu au pus pe nimeni sub acuzare

×
Subiecte în articol: Gabby Petito Brian Laundrie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close