Antena 3 CNN International News Joe Biden se adresează națiunii americane, în cea de-a șaptea zi de la invazia Rusiei în Ucraina: "Putin s-a înșelat!"

Joe Biden se adresează națiunii americane, în cea de-a șaptea zi de la invazia Rusiei în Ucraina: "Putin s-a înșelat!"

Președintele SUA, Joe Biden, se adresează cetățenilor americani în primul discurs despre Starea Uniunii din mandatul său, la șapte zile după ce Rusia a declanșat invazia în Ucraina.

Joe Biden se adresează națiunii americane, în cea de-a șaptea zi de la invazia Rusiei în Ucraina: "Putin s-a înșelat!"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    02 Mar 2022   •   01:09

Discursul lui Biden îl acuză pe președintele rus, Vladimir Putin, că a început războiul "în mod premeditat și neprovocat", relatează CNN, pe baza unor fragmente difuzate în prealabil de Casa Albă.

"(Putin) a respins eforturile diplomatice. A crezut că Occidentul și NATO nu vor răspunde. Și a crezut că ne poate dezbina aici, acasă. Putin s-a înșelat. Eram pregătiți", este o parte din mesajul lui Biden, conform CNN.

Sursa citată notează că acest discurs anual al președintelui a suferit modificări, ca urmare a invaziei din Ucraina.

CNN mai adaugă că înainte de a se adresa americanilor - moment planificat marți, la ora locală 20 (miercuri, ora 3 a.m. în România) - președintele american a participat la un prânz cu prezentatorii principalelor posturi TV din SUA.

Jurnalistul CNN Jack Tapper, care a luat parte la întâlnirea de o oră a președintelui american cu reprezentanții televiziunilor, a relatat că Biden vrea să transmită poporului american că "Uniunea Europeană, NATO și toți aliații sunt perfect de acord în ceea ce privește sancțiunile împotriva Rusiei și modul în care tratăm invazia Ucrainei, pentru că este o invazie".

×
Subiecte în articol: Joe Biden Starea Uniunii Rusia Ucraina
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close