Antena 3 CNN International News Jurnaliști CNN, martori la bombardamentul rusesc asupra unei operațiuni de salvare în Kramatorsk | "Două femei au sărit din mașină, țipând"

Jurnaliști CNN, martori la bombardamentul rusesc asupra unei operațiuni de salvare în Kramatorsk | "Două femei au sărit din mașină, țipând"

Orașul Kramatorsk din estul Ucrainei a fost lovit, din nou, de rachete rusești, la câteva ore după ce un alt val de bombardamente a ucis cel puțin trei oameni.

Jurnaliști CNN, martori la bombardamentul rusesc asupra unei operațiuni de salvare în Kramatorsk | "Două femei au sărit din mașină, țipând"
Sursa foto: CNN
de Adrian Iclozan    |    02 Feb 2023   •   16:50

O echipă CNN a fost martoră la tirurile de joi.

Jurnaliștii tocmai ajunseseră în zona unde se desfășurau operațiunile de salvare după atacurile nocturne ale rușilor asupra orașului.

Ei au auzit zgomotul primei salve și au văzut al doilea atac, care a produs două impacturi în aproximativ un minut.

Două femei au sărit din vehiculul în care se aflau lor și au fugit țipând. Alți civili s-au adăpostit pe unde au putut. Bucăți de șrapnel au lovit geamul antiglonț al unui vehicul CNN.

Citește și: Tancurile americane Abrams vin în Ucraina abia la sfârșitul anului

Paramedicii ajunși la fața locului au acordat îngrijiri cel puțin unui civil rănit.

Primarul din Kramatorsk, Oleksandr Goncearenko, le-a cerut locuitorilor să rămână în adăposturi.

Kramatorsk: O rachetă Iskander a lovit un cartier rezidențial

Noul asalt al Moscovei a avut loc după ce forțele rusești au lovit, miercuri, o zonă rezidențială cu o rachetă Iskander-K, ucigând cel puțin trei civili și rănind alți opt, potrivit poliției locale.

Doi dintre răniți sunt în stare critică, a precizat primarul Goncearenko.

Tirul de miercuri a avariat opt clădiri de apartamente iar echipele de salvare și-au continuat căutările printre mormanele de moloz pentru a încerca să depisteze supraviețuitori.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că autorii atacului vor fi găsiți și pedepsiți.

"Aceasta nu este o repetare a istoriei, aceasta este realitatea zilnică a țării noastre", a scris el pe Telegram.

Un oficial de rang înalt de la Kiev anticipează o ofensivă rusă din mai multe direcții, la un an de la începerea invaziei

"O țară (Rusia, n.r.) aflată la limita răului absolut. Și o țară (Ucraina) care trebuie să o învingă pentru a reduce la zero probabilitatea ca astfel de tragedii să se mai întâmple. Cu siguranță vom îi găsi și pedepsi pe toți autorii. Ei nu merită milă", a promis Zelenski.

Atacul din Kramatorsk a venit la scurt timp după ce un oficial de rang înalt de la Kiev a estimat că Rusia se pregătește pentru o "escaladare maximă" a războiului în apropierea momentului în care se va împlini un an de la declanșarea conflictului armat.

"Acestea vor fi luni definitorii pentru război", a declarat Oleksii Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitate și Apărare Națională al Ucrainei. 

"Sunt conștient că principalele lupte urmează să aibă loc și se vor întâmpla în acest an, în decurs de două-trei luni. Rusia se pregătește pentru o escaladare maximă. Adună tot ce se poate, face exerciții și antrenamente. Când vine vorba de o ofensivă din diferite direcții, deocamdată pot spune că nu excludem niciun scenariu în următoarele două-trei săptămâni", a adăugat Danilov.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close