Antena 3 CNN International News Mercedes avertizează 800.000 de șoferi cu privire la un potențial risc de incendiu

Mercedes avertizează 800.000 de șoferi cu privire la un potențial risc de incendiu

Mercedes-Benz de la Daimler a informat proprietarii mașinilor sale de lux cu privire la un defect tehnic care ar putea provoca un incendiu, adăugând că o rechemare în fabrică nu a fost posibilă deoarece piesele necesare pentru a remedia problema nu sunt disponibile.

Mercedes avertizează 800.000 de șoferi cu privire la un potențial risc de incendiu
Sursa foto: Pexels/Victoria Ouarets
de Alexandra Ionescu    |    05 Ian 2022   •   20:09

Problema este o posibilă scurgere în pompa de lichid de răcire care ar putea încălzi componentele, a spus Daimler marți.

Vestea a fost raportată pentru prima dată de ziarul german Bild, care a publicat o copie a scrisorii trimise de Daimler către aproximativ 800.000 de proprietari de Mercedes-Benz afectați de defect, care spunea că „riscul unui incendiu nu poate fi exclus”. Daimler a confirmat că scrisoarea este autentică.

Acesta a adăugat în scrisoare că piesele necesare pentru a remedia problema nu erau disponibile imediat, astfel încât o rechemare nu a fost posibilă în acest moment, dar va fi lansată imediat ce componentele vor fi disponibile.

„Între timp, vehiculul afectat ar trebui condus într-un mod deosebit de prudent și utilizarea redusă la minimum”, se spune în scrisoare.

Daimler nu a putut confirma raportul Bild conform căruia 800.000 de vehicule au fost afectate.

„Proprietarul unui vehicul afectat de o rechemare ar trebui să contacteze întotdeauna cel mai apropiat partener de service Mercedes-Benz imediat”, a spus compania într-un comunicat.

Modelele afectate sunt anumite GLE/GLS (platformă 167), Clasa C (platformă 205), Clasa E (platformă 213), Clasa S (platformă 222), Clasa S (platformă 223), Clasa E Coupe/ Convertible (238 platformă), GLC (253 platformă), CLS (257 platformă) și G-Class (463 platformă), a spus Daimler.

×
Subiecte în articol: Mercedes şoferi risc incendiu piese Daimler
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close