Antena 3 CNN International News Moscova anunță noi negocieri între ruși și ucraineni, pentru încetarea focului

Moscova anunță noi negocieri între ruși și ucraineni, pentru încetarea focului

A doua rundă de negocieri menite să pună capăt luptelor în Ucraina ar urma să aibă loc miercuri, 2 martie, în cea de-a șaptea zi de la invazia militară a Rusiei.

Moscova anunță noi negocieri între ruși și ucraineni, pentru încetarea focului
Sursa foto: Sputnik / Aleksey Nikolskyi
de Adrian Iclozan    |    01 Mar 2022   •   20:16

Anunțul a fost făcut de o sursă din partea rusă, citată de agenția rusă TASS, care arată că aceasta este data asupra căreia ambele părți au convenit inițial.

Agenția rusă RIA a menționat, la rândul său, că a doua rundă de discuții va avea loc în tot în Belarus, în apropiere de granița acestei țări cu Polonia, relatează CNN.

Prima rundă de negocieri s-a desfășurat luni, la Gomel (Belarus) și s-a întins pe circa șase ore, fără ca discuțiile să aducă vreun progres concret.

Oficialii ucraineni încă nu au confirmat că miercuri este data finală pentru a doua rundă de discuții.

Luni, președintele rus Vladimir Putin a comunicat, după o convorbire de o oră și jumătate cu președintele francez Emmanuel Macron, care sunt condițiile pe care Rusia le consideră necesare pentru încheierea conflictului.

Acestea includ recunoașterea internațională a apartenenței Crimeei la Rusia, dezarmarea și 'denazificarea' Ucrainei, o expresie menită să justifice înlocuirea actualilor lideri politici de la Kiev, precum și neutralitatea Ucrainei.

×
Subiecte în articol: negocieri Moscova
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close