Antena 3 CNN Actualitate Condițiile puse de Vladimir Putin în convorbirea cu Emmanuel Macron pentru încetarea conflictului din Ucraina

Condițiile puse de Vladimir Putin în convorbirea cu Emmanuel Macron pentru încetarea conflictului din Ucraina

Vladimir Putin și Emmanuel Macron au vorbit, luni, la telefon, timp de o oră și jumătate iar președintele rus a precizat care sunt condițiile pe care le consideră necesare pentru încheierea conflictului din Ucraina.

Condițiile puse de Vladimir Putin în convorbirea cu Emmanuel Macron pentru încetarea conflictului din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2022   •   18:27

Astfel, Vladimir Putin a cerut, în convorbirea cu președintele francez, garanții de securitate din partea NATO, recunoașterea suveranității ruse asupra Crimeei și demilitarizarea Ucrainei.

BBC notează că Putin vrea ca Ucraina să aibă un statut neutru.

"Partea franceză și-a exprimat opiniile cunoscute vizavi de speranța de a ajunge rapid la o înțelegere prin dialog și negocieri. Vladimir Putin a subliniat că o astfel de soluționare este posibilă doar cu luarea în considerare, în mod necondiționat, a intereselor legitime de apărare ale Rusiei, inclusiv recunoașterea suveranității Rusiei asupra Crimeei, rezolvarea demilitarizării și 'denazificării' Ucrainei și asigurarea statutului său neutru", se spune în declarația de la Kremlin cu privire la dialogul celor doi președinți.

Garanțiile de securitate din partea NATO au fost cerute de Moscova și înaintea invaziei din Ucraina.

Majoritatea covârșitoare a membrilor Națiunilor Unite nu au recunoscut anexarea Peninsulei Crimeea la Federația Rusă, în urma invaziei din 2014 și a unui referendum contestat.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Emmanuel Macron
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close