Antena 3 CNN Actualitate Emmanuel Macron a vorbit la telefon cu Vladimir Putin și i-a cerut să protejeze civilii din Ucraina. Reacția liderului rus

Emmanuel Macron a vorbit la telefon cu Vladimir Putin și i-a cerut să protejeze civilii din Ucraina. Reacția liderului rus

Președintele francez Emmanuel Macron a discutat, luni după-amiază, cu președintele rus Vladimir Putin.

Emmanuel Macron a vorbit la telefon cu Vladimir Putin și i-a cerut să protejeze civilii din Ucraina. Reacția liderului rus
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    28 Feb 2022   •   17:15

Postul BFMTV, care citează președinția franceză, transmite că Macron i-a cerut lui Putin să oprească atacurile împotriva civililor și să securizeze principalele drumuri din Ucraina, puncte asupra cărora președintele rus și-ar fi confirmat "disponibilitatea de a se angaja".

Palatul Elysee a menționat că dialogul celor doi a durat o oră și 30 de minute iar președintele francez a insistat asupra necesității de a se implementa o încetare imediată a focului.

De asemenea, Macron i-a cerut liderului rus să rămână în legătură în zilele următoare pentru a preveni o escaladare a conflictului, aspect cu care, potrivit părții franceze, Putin ar fi fost de acord.

Cum vede Kremlinul încheierea conflictului în Ucraina

BBC notează că președinția rusă are o perspectivă sensibil diferită asupra dialogului Putin - Macron.

Potrivit Kremlinului, Putin i-a spus lui Macron la telefon că "o înțelegere este posibilă numai dacă sunt luate în considerare interesele legitime de securitate ale Rusiei - inclusiv recunoașterea suveranității Rusiei asupra Crimeei și rezolvarea obiectivelor de 'demilitarizare și denazificare' a statului ucrainean, precum și asigurarea unui statut neutru pentru Ucraina".

Postul francez BFMTV mai notează că, în afara discuției cu Vladimir Putin, Emmanuel Macron a purtat convorbiri cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, "de mai multe ori în ultimele ore", în contextul în care la Gomel, în Belarus, au loc negocieri între delegațiile rusă și ucraineană, vizând încetarea ostilităților.

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron Vladimir Putin
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close