Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Negocierile dintre Rusia și Ucraina s-au încheiat după mai bine de șase ore de discuţii

Negocierile dintre Rusia și Ucraina s-au încheiat după mai bine de șase ore de discuţii

Negocierile dintre delegațiile rusă și ucraineană s-au încheiat, luni, la Gomel, în Belarus, după aproximativ șase ore de discuții. Nu există informații că părțile ar fi ajuns la rezultate concrete.

Negocierile dintre Rusia și Ucraina s-au încheiat după mai bine de șase ore de discuţii
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    28 Feb 2022   •   16:05

Partea ucraineană a anunțat că reprezentanții Moscovei și Kievului intenționează o a doua rundă de negocieri într-una din zilele următoare.

Delegațiile urmează să revină în capitalele lor.

"Delegațiile ucrainene și ruse au desfășurat prima rundă de negocieri. Scopul lor principal a fost să discute despre încetarea focului și încheierea luptelor pe teritoriul Ucrainei. Părțile au stabilit subiectele în care au fost trasate anumite decizii. Pentru ca aceste decizii să fie să fie implementate ca foaie de parcurs, părțile se întorc pentru consultări în capitalele lor.

Părțile au discutat despre organizarea unei alte runde de negocieri în care aceste decizii pot fi dezvoltate", a declarat ziariștilor Mihailo Podoliak, consilierul președintelui ucrainean. Volodimir Zelenzki.

În jurul orei 16, canalul NEXTA_TV a difuzat informația - neconfirmată oficial - că negocierile s-ar fi încheiat.

Ulterior, sursa citată a revenit și a precizat că delegațiile au luat o pauză.

Presa controlată de Kremlin a anunțat, de asemenea, că negociatorii au făcut o pauză, după patru ore de discuții.

Înaintea dialogului între părți, Ucraina a cerut încetarea focului și retragerea trupelor ruse.

Kremlinul nu a formulat cereri specifice înainte de începerea negocierilor.

Din delegația ucraineană au făcut parte ministrul apărării, Oleksii Reznikov, și ministrul adjunct de externe, Mikola Tocițki.

Între membrii delegației ruse s-au aflat adjunctul ministrului al Apărării, Alexander Fomin, și ambasadorul Rusiei în Belarus, Boris Grizlov.

Negocierile vin la cinci zile după ce Moscova a invadat Ucraina, fără să reușească, până în prezent, să își îndeplinească obiectivele militare.

Pe parcursul negocierilor, presa ucraineană și internațională au raportat bombardamente intense efectuate de armata rusă la Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

Ministerul ucrainean pentru situații de urgență a distribuit imagini surprinse în timpul tirurilor ruse, care au vizat zone rezidențiale.

"Bombardamentele asupra zonelor rezidențiale nu poate fi numită altfel decât crime de război", a comunicat instituția citată.

Foto: delegațiile rusă (stânga cadrului) și ucraineană

Știre în curs de actualizare.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina negocieri
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close