Antena 3 CNN International News Ce spune Rusia după ce SUA și-au avertizat cetățenii să plece imediat din Ucraina, din cauza riscului unui atac cu rachete și aviație

Ce spune Rusia după ce SUA și-au avertizat cetățenii să plece imediat din Ucraina, din cauza riscului unui atac cu rachete și aviație

Ministerul rus al Afacerilor Externe a reacționat vineri la avertismentele responsabililor americani, care au estimat, pe baza ultimelor informații, că Moscova a mobilizat la frontiera cu Ucraina suficiente forțe pentru o invazie și că aceasta ar putea avea loc oricând.

Ce spune Rusia după ce SUA și-au avertizat cetățenii să plece imediat din Ucraina, din cauza riscului unui atac cu rachete și aviație
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    12 Feb 2022   •   01:25

"La sfârșitul lui 2021 și începutul lui 2022, spațiul global informațional s-a confruntat cu o campanie mass-media fără precedent, din punct de vedere al anvergurii și sofisticării, al cărei scop este să convingă comunitatea internațională că Federația Rusă pregătește o invazie pe teritoriul Ucrainei", se spune în declarație de pe site-ul ministerului rus.

Instituția acuză țările vestice și presa din aceste țări că răspândesc dezinformări pentru "a distrage atenția de la propriile lor acțiuni agresive".

Avertismentele din SUA cu privire la iminența unei invazii s-au înmulțit, de joi, după ce președintele Joe Biden a spus, într-un interviu, că lucrurile ar putea scăpa de sub control "rapid" în Ucraina.

Ulterior, secretarul de stat Antony Blinken a estimat, în timpul unei vizite în Australia, că Rusia ar putea să atace Ucraina inclusiv înainte de sfârșitul Jocurilor Olimpice de la Beijing.

La rândul său, consilierul lui Joe Biden pentru Securitate Națională, Jake Sullivan, a evocat posibilitatea reală a unei intervenții militare cu rachete și bombardamente de aviație lansate de Rusia în Ucraina, înaintea invaziei terestre.

Sullivan le-a cerut cetățenilor SUA din Ucraina părăsească țara "de îndată ce au posibilitatea și de preferat în următoarele 24 - 48 de ore", precizând că actuala administrație nu va risca viețile militarilor pentru a-i salva pe civilii americani care au avut posibilitatea să plece dar au ales să rămână.

Liderul rus Vladimir Putin urmează să discute telefonic, sâmbătă, cu președintele francez, Emmanuel Macron, și cu cel american, Joe Biden.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina invazie
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close