Antena 3 CNN International News Saci plini de cocaină camuflată în cărbune, în valoare de zeci de milioane de euro, confiscați de poliție

Saci plini de cocaină camuflată în cărbune, în valoare de zeci de milioane de euro, confiscați de poliție

Mii de saci de cocaină, mascată de infractori sub forma unor bucăți de cărbune, cu o potențială valoare de până la 35 de milioane de euro, au fost confiscați într-o operațiune comună a autorităților irlandeze și olandeze.

Saci plini de cocaină camuflată în cărbune, în valoare de zeci de milioane de euro, confiscați de poliție
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    16 Iul 2021   •   00:14

Drogurile au fost găsite în interiorul a două containere de transport din America de Sud care au ajuns în portul Rotterdam, din Olanda, ca parte a ceea ce anchetatorii irlandezi cred că a fost o încercare de a importa până la o jumătate de tonă de cocaină în Irlanda, potrivit unui comunicat de presă emis de poliția națională și de serviciul de securitate din Irlanda.

În interiorul containerelor se aflau 2.000 de saci de cărbune. Datorită utilizării unui scaner cu raze X și a câinilor special dresați ai poliției, s-a constatat că pungile conțineau cocaină.

Se crede că sacii cu pricina au ajuns în portul Rotterdam acum câteva săptămâni.

Potrivit comunicatului de presă, arestările sunt așteptate în viitorul apropiat ca parte a unei anchete în curs de desfășurare a Biroului național pentru droguri și criminalitate organizată.

"Aceasta este o evoluție semnificativă a efortului autorităților de a perturba și dezmembra grupurile de criminalitate organizată suspectate de a fi implicate în importul de cocaină și alte droguri în Irlanda", a declarat comisarul asistent John O'Driscoll.

O'Driscoll a subliniat „dimensiunea internațională semnificativă” a operațiunii și „importanța cooperării în cadrul comunității de aplicare a legii din Europa și pe mai departe”.

Michael O'Sullivan, șeful Centrului de analiză și operațiuni maritime, care coordonează operațiunile de combatere a traficului de droguri de a șapte țări din Uniunea Europeană, inclusiv Irlanda, a declarat că sechestrul a fost „masiv” și va „da o lovitură uriașă grupului de criminalitate organizată implicat."

O'Sullivan a declarat pentru radiodifuzorul irlandez RTÉ că grupurile criminale irlandeze joacă un rol principal în importul de cocaină în Europa, unde se estimează că piața drogurilor ar valora 14 miliarde de euro.

Poliția națională a Spaniei a făcut o confiscare similară de 862 kilograme de cocaină deghizată în cărbune, în urmă cu câteva săptămâni.

×
Subiecte în articol: Olanda Irlanda
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close