Antena 3 CNN International News Serghei Șoigu anunță că a vizitat trupele ruse din Ucraina, după ce rebeliunea Wagner, menită să-l dea jos, a eșuat

Serghei Șoigu anunță că a vizitat trupele ruse din Ucraina, după ce rebeliunea Wagner, menită să-l dea jos, a eșuat

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a vizitat trupele ruse implicate în campania militară din Ucraina.

Serghei Șoigu anunță că a vizitat trupele ruse din Ucraina, după ce rebeliunea Wagner, menită să-l dea jos, a eșuat
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iun 2023   •   09:03

Informația a fost comunicată, luni, de Ministerul rus al Apărării, citat de CNN.

Conform instituției ruse, Șoigu ar fi fost informat de comandantul districtului militar Vest, general-colonelul Nikiforov, "cu privire la situația actuală, natura acțiunilor inamicului și îndeplinirea sarcinilor de luptă de către forțele armate ruse".

Nici ministerul, nici presa de stat nu au precizat când a avut loc vizita în Ucraina

Citește și: Ultima imagine cu Evgheni Prigojin, dispărut după eșecul rebeliunii armate. Ce a aflat CNN după ce a încercat să-l contacteze

Anunțul vine după ce șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a lansat, sâmbătă, un marș spre Moscova al combatanților săi, cu scopul declarat de a da jos conducerea Ministerului rus al Apărării, în frunte cu Serghei Șoigu.

Rebeliunea armată s-a încheiat în aceeași zi, după ce președintele Vladimir Putin l-a acuzat pe Prigojin de trădare într-un discurs televizat și în contextul în care președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko, a anunțat o înțelegere în virtutea căruia șeful Wagner urma să se refugieze în această din urmă țară.

De asemenea, acuzațiile formulate la adresa lui Prigoijn ar fi urmat să fie retrase iar mercenarii Wagner care nu au participat la rebeliune ar fi primit oportunitatea de se înrola în armata regulată rusă.

CNN a remarcat faptul că șeful Wagner nu a mai fost văzut de sâmbătă, de când a părăsit orașul Rostov pe Don, iar serviciul său de presă a refuzat să comunice dacă acesta a ajuns în Belarus.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close