Antena 3 CNN International News Zelenski, prima reacție după negocierile cu Rusia | SUA refuză o solicitare a președintelui ucrainean

Zelenski, prima reacție după negocierile cu Rusia | SUA refuză o solicitare a președintelui ucrainean

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a comentat, într-o postare pe rețelele sociale, rezultatul negocierilor purtate luni la Gomel, în Belarus, între delegațiile Kievului și Moscovei.

Zelenski, prima reacție după negocierile cu Rusia | SUA refuză o solicitare a președintelui ucrainean
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    01 Mar 2022   •   01:40

După șase ore de discuții, delegațiile s-au întors în capitalele lor, fără a fi anunțat vreun progres.

"Pot exista negocieri corecte dacă una dintre părți nu o lovește pe cealaltă cu tiruri de rachete în timp ce se negociază", a scris Zelenski pe Facebook, într-o aparentă referire la bombardarea, de către ruși, a zonelor civile din Harkov, în timp ce la Gomel delegațiile rusă și ucraineană purtau discuții, arată CNN.

"Până acum, nu avem rezultatele pe care ni le-am dori. Rusia și-a precizat poziția, iar noi ne-am exprimat punctele de vedere în vederea încetării războiului. Am primit anumite semnale. Când delegația revine la Kiev, vom analiza ce am auzit și vom decide cum să continuăm la a doua rundă de negocieri", a precizat președintele ucrainean.

Casa Albă: Președintele Biden rămâne angajat ideii de a nu implica trupele SUA în Ucraina

"Președintele (Joe Biden) a fost foarte clar în privința faptului că nu intenționează să trimită trupe în Ucraina pentru a lupta într-un război cu Rusia", a declarat, luni, Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Ea a comentat astfel solicitarea președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, de instituire a unei zone de interdicție aeriană pentru toate rachetele, aeronavele și elicopterele rusești. 

Însă purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a arătat că impunerea unei zone de interdicție aeriană în Ucraina ar necesita desfășurarea de militari americani, ceea ce ar însemna un posibil conflict direct și un posibil război cu Rusia.

"Nu este ceva din care dorim să facem parte", a indicat Psaki.

CNN menționează că și alți oficiali ai SUA au arătat că, în prezent, impunerea unei zone de interdicție aeriană în Ucraina iese din discuție.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close