Antena 3 CNN International News Zelenski și-ar putea ține discursul în fața unui Congres american pustiu

Zelenski și-ar putea ține discursul în fața unui Congres american pustiu

Mulți dintre membrii Congresului SUA ar putea rata discursul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în acest for.

Zelenski și-ar putea ține discursul în fața unui Congres american pustiu
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Dec 2022   •   18:07

CNN relatează că senatorii americani urmau să plece, miercuri seară, din Washington D.C., în sub rezerva obținerii unui acord politic pentru trecerea proiectului care aprobă cheltuieli de 1,7 mii de miliarde de dolari necesare finanțării guvernului până în luna septembrie. 

Dacă votul are loc până la discursul lui Zelenski, programat în jurul orei locale 19:30 (ora 2:30 dimineața a zilei de joi în România, n.r.), mulți senatori se vor grăbi să zboare spre casă pentru a evita vremea rea prognozată în cea mai mare parte a teritoriului SUA, adaugă sursa citată.

Senatorul democrat Dick Durbin, co-președinte al adunării senatoriale pentru Ucraina, a declarat CNN că nu e sigur că va putea asista la discursul liderului de la Kiev.

Senator democrat: "Vizita și discursul lui Zelenski la Capitoliu au fost organizate de Nancy Pelosi"

El a arătat că nu a fost la curent cu planurile privind vizita lui Zelenski la Capitol Hill, aceasta fiind coordonată de actuala șefă a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

"N-am avut niciun indiciu că se va întâmpla asta (vizita și discursul lui Zelenski în Congres, n.r.). Și chiar îmi pare rău, pentru că îl admir mult pe acest om și vine într-un moment foarte dificil", a spus senatorul democrat.

El a mai declarat că "este păcat" că mulți senatori nu vor putea asista la discursul liderului de la Kiev.

Potrivit CNN, nu este clar nici câți membri ai Camerei Reprezentanților vor fi prezenți.

Camera nu s-a întrunit în ședință până miercuri și mulți dintre membrii săi fie se întorc chiar în această zi la Washington, fie ar putea decide să se întoarcă la Capitoliu abia joi sau ar putea să voteze prin împuternicire și să rămână acasă, pentru a evita furtuna de zăpadă, indică sursa citată.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close