Antena 3 CNN International News Zelenski lămurește dilema discuțiilor de pace cu Rusia: "Pentru mine, Putin e un nimeni!"

Zelenski lămurește dilema discuțiilor de pace cu Rusia: "Pentru mine, Putin e un nimeni!"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nu îl interesează să se întâlnească pentru discuții de pace cu omologul rus, Vladimir Putin.

Zelenski lămurește dilema discuțiilor de pace cu Rusia: "Pentru mine, Putin e un nimeni!"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    26 Ian 2023   •   13:22

Zelenski a fost întrebat dacă războiul din Ucraina ar putea fi încheiat prin discuții cu Putin.

"Nu mă interesează nici să mă întâlnesc, nici să discut cu Putin", a răspuns el, conform CNN, care citează postul TV britanic Sky News.

"După invazia în Ucraina, Putin este un nimeni pentru mine", a adăugat el, fiind întrebat dacă e prea târziu pentru negocieri de pace.

Președintele ucrainean a mai afirmat că sunt mai multe victime în tabăra rusă, pe front, decât în cea ucraineană.

Citește și: Când vor ajunge tancurile germane în Ucraina

Zelenski: "Noi le numărăm rușilor oamenii căzuți pe front. Ei n-o fac"

"Ei pierd un număr uriaș de oameni, dar nu le pasă. Ei nu-și numără oamenii. Este un fapt. Noi le numărăm oamenii", a susținut el.

În timpul interviului, care a fost difuzat miercuri, liderul de la Kiev a aflat vestea că Germania a acceptat să trimită Ucrainei tancuri Leopard 2, după săptămâni de presiuni diplomatice făcute asupra Berlinului de aliați.

Zelenski s-a declarat "foarte mulțumit" de decizie, dar a comentat că intervalul de timp în care vor fi livrate tancurile este "de importanță critică".

Informații la nivelul zilei de miercuri, când Berlinul și-a comunicat decizia în privința tancurilor Leopard 2, arată că Germania va livra aceste care de luptă Ucrainei în aproximativ trei luni.

Zelenski: "Nici măcar nu știu dacă Putin e viu sau dacă el ia deciziile!"

În urmă cu o săptămână, președintele ucrainean își exprima în fața participanților la Forumul de la Davos îndoielile în legătură cu faptul că președintele rus ar mai fi în viață sau că s-ar afla la capătul lanțului decizional de la Kremlin.

Angajându-se că va recupera Crimeea anexată de Rusia în 2014, Volodimir Zelenski spunea la momentul respectiv:

"Prăpastia dintre țările noastre este enormă. Nu este artificială. A fost săpată de președintele rus Vladimir Putin. El este cel care stă cu lopata, și așa va rămâne în istorie."

Întrebat, atunci, despre posibilitatea negocierilor de pace, el s-a arătat sceptic.

"Discuțiile de pace nu înseamnă pace. Părțile trebuie să realizeze asta. În ultimii trei ani (de președinție), am făcut tot ce am putut pentru a ne elibera pământurile cu ajutorul diplomației (Însă) cineva nu a vrut, nu a avut timp, nu a crezut, a avansat condiții. Au fost mulți astfel de oameni. Centrul tuturor a fost Moscova (...) Nu înțeleg cu cine să vorbesc. Nici măcar nu știu dacă (Putin) este în viață sau dacă ia el deciziile sau cine ia deciziile. Nu înțeleg cum poți promite liderilor europeni un lucru și să începi războiul a doua zi", a spus Zelenski.

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close