Antena 3 CNN Life Alimentul de 1 leu care întărește sistemul imunitar. Consumat zilnic, ne oferă și un boost de energie

Alimentul de 1 leu care întărește sistemul imunitar. Consumat zilnic, ne oferă și un boost de energie

În perioada sezonului rece, capacitatea sistemului nostru imunitar de a se apăra împotriva infecțiilor scade, iar corpul este mai susceptibil la răceli, gripe sau alte afecțiuni de sezon. De aceea, organismul are nevoie de anumite substanțe și suplimente care să-l ferească de boli.

Alimentul de 1 leu care întărește sistemul imunitar. Consumat zilnic, ne oferă și un boost de energie
Sursa foto: Getty Images I fcafotodigital
de Georgiana Adam    |    19 Noi 2023   •   06:00

O alimentație corectă protejează organismul de infecții respiratorii și duce la creșterea sistemului imunitar. Există multe alimente care contribuie la întărirea imunității, iar puțină lume știe că ouăle aduc numeroase beneficii pentru sănătate.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Nutritional Neuroscience, 79 de participanți cu vârste cuprinse între 18 și 75 de ani au efectuat câteva teste prin care le-a fost evaluată funcția cognitivă.

Descoperirea arată că, în urma consumului de ouă, proteina din acest aliment i-a ajutat pe participanți să aibă rezultate mai bune în ceea ce privește concentrarea și punerea memoriei în mișcare.

Mai mult decât atât, rezultatele arată că ouăle aduc numeroase beneficii pentru sistemul imunitar, fiind un aliat de nădejde. Consumul de ouă în mod regulat întărește sistemul imunitar și îl ajută să 

Citește și: Alimente care ne ajută să trăim mai mult. Specialiștii ne recomandă să le adăugăm zilnic în meniu

Și nu e doar atât. Ouăle au multe alte beneficii pe lângă întărirea imunității.

Conțin fier și vitamine B

Oul conține proteine, grăsimi nesaturate, vitamina D (una dintre puținele surse alimentare ale nutrienților), fier, vitamine B și colină (care susține creierul și sistemul nervos). Majoritatea proteinelor dintr-un ou se găsesc în albușuri, în timp ce majoritatea vitaminelor și mineralelor se găsesc în gălbenuș.

Din acest motiv, este indicat să mănânci întregul ou, nu doar albușurile, pentru a obține cât mai mulți nutrienți.

Ne oferă mai multă energie

Proteinele și grăsimile nesaturate din ouă sunt sățioase și ajută la reglarea poftei de mâncare. Consumate zilnic, ouăle ne oferă un boost de energie.

 

×
Subiecte în articol: oua imunitate beneficii
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close