Antena 3 CNN Life Antibioticul prescris frecvent care te poate ucide! Experții trag un semnal de alarmă

Antibioticul prescris frecvent care te poate ucide! Experții trag un semnal de alarmă

Un studiu amplu al oamenilor de știință britanici, publicat în revista JAMA Network Open, dezvăluie faptul că un antibiotic prescris frecvent, asociat cu alte medicamente, poate avea efecte devastatoare și poate duce chiar la deces.

Antibioticul prescris frecvent care te poate ucide! Experții trag un semnal de alarmă
Sursa foto: Pixabay
de Laura Dinu    |    25 Sep 2020   •   14:00

În urma unui studiu efectuat pe aproape 3 milioane de persoane, ale căror date au fost analizate de la 1 decembrie 2016 până la 30 martie 2020, medicii au descoperit că azitromicina este asociată cu un risc semnificativ de deces cardiovascular, comparativ cu amoxicilina care nu este asociată cu evenimente cardiovasculare adverse.

Cercetătorii au observat că administrarea acestui antibiotic împreună cu medicamente ce influențează impulsurile electrice ale inimii (medicamente de tensiune, antidepresive, antimalarie) crește cu 40% riscul de perturbare a funcționării sistemului cardio-vascular. 

Tocmai de aceea, autorii studiului, trag un semnal de alarmă astfel încât medicii să fie conștienți și foarte atenți în momentul în care prescriu azitromicină în asociere cu alte medicamente, în special în contextul pandemiei de coronavirus, scrie jamanetwork.com.

 

×
Subiecte în articol: antibiotic azitromicină
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close