Antena 3 CNN Life Culinar Modul ideal de fierbere al pastelor care le fac să nu mai fie un duşman al dietei

Modul ideal de fierbere al pastelor care le fac să nu mai fie un duşman al dietei

Când vine vorba de gătit paste, există o regulă pe care nu îți poți permite să o încalci. Toate pastele trebuie să fie întotdeauna gătite Al Dente. Poate ai crede că este un detaliu semnificativ, dar timpul de fierbe al pastelor face diferența dintre un fel de mâncare care este sănătos şi care nu.

Modul ideal de fierbere al pastelor care le fac să nu mai fie un duşman al dietei
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Oct 2023   •   12:00

Al Dente este o expresie italiană care se traduce prin "până la dinte". Cu toate acestea, în gătitul pastelor, termenul este folosit pentru a se referi la pastele "nu moale" sau "încă ferme". Acest mod de a prepara pastele oferă mai multe beneficii decât ai putea crede că poate aduce fierberea lor. 

1. Pastele Al Dente îți mențin glicemia scăzută

Majoritatea alimentelor pe care le consumăm ne afectează nivelul zahărului din sânge într-un fel sau altul. Acesta este motivul principal pentru care unii oameni sunt întotdeauna precauți atunci când aleg alimentele pe care le consumă. Vor să evite o creștere masivă a nivelului de zahăr din sânge. Alimentele cu carbohidrați, cum ar fi pastele, pot provoca o creștere masivă a zahărului din sânge. Cu toate acestea, nu înseamnă că ar trebui să încetați să vă bucurați de pastele. Pentru a minimiza efectul său asupra zahărului din sânge, păstrați-l fraged.

Pastele fierte prea mult au un indice glicemic relativ mai mare în comparație cu pastele fierte Al Dente. Aceasta înseamnă că pastele mai moi creează o creștere masivă a zahărului din sânge decât pastele parțial gătite.

2. Pastele Al Dente sunt mai ușor de digerat

În cele mai multe cazuri, pastele făcute cu gris sunt de obicei făcute din grâu spart și conțin doar un indice glicemic moderat. Deoarece pastele Al Dente conțin încă o mare parte din componentele sale fizice, este mai ușor de digerat deoarece captarea fizică a granulelor de amidon negelatinizat nu s-a rupt în timpul gătirii.

Gătirea excesivă a pastelor descompune rețeaua de molecule de proteine ​​asemănătoare cu buretele, făcându-le mai moale. Pentru a digera acest tip de paste, sistemul tău digestiv trebuie să gelatinizeze complet granulele de amidon care transformă pastele într-un drenator de energie în corpul tău.

3. Au un gust mai bun

Celălalt motiv pentru care ar trebui să gătiți pastele Al Dente este gustul. În general, pastele Al Dente au un gust mai bun decât pastele prea fierte. Are mai multă textură și completează sosul în mod unic, ceea ce vă asigură că veți obține o experiență de luat masa mai bună.

Indiferent dacă gătiți paste acasă sau le savurați în restaurantul preferat de paste, comandarea de paste care sunt gătite Al Dente vă va face să vă simțiți mai bine și mai fericit.

4. Pastele Al Dente te fac să te simți plin pentru mai mult timp

Când pastele nu sunt prea fierte sau insuficient fierte (înseamnă că sunt Al Dente) durează mai mult să fie digerate, ceea ce te face să te simți sătul pentru mai mult timp. Acest lucru este esențial dacă încercați să vă urmăriți greutatea și nu doriți să mâncați în exces. Astfel, îți poți păstra porțiile sub control și nu vei mânca atât de mult încât să te simți mulțumit.

Aceasta ar putea fi, de asemenea, cea mai bună opțiune pentru tine dacă ieși din casă și nu plănuiești să mănânci nimic preţ de mai multe ore. 

×
Subiecte în articol: paste mancare gustoasa
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close