x close

REȚETĂ DE CRĂCIUN. Cum faci cel mai delicios lebăr de casă

de M.Z.    |    21 Dec 2018   •   16:00
REȚETĂ DE CRĂCIUN. Cum faci cel mai delicios lebăr de casă  418 Foto: Antena3.ro

REȚETĂ DE LEBĂR. Lebărul se numără printre preparatele tradiţionale de Crăciun. Acesta se face după taierea porcului, din măruntaie de porc, carne de porc şi condimente. 

REȚETĂ DE LEBĂR. Ingrediente:
- 1 ficat porc
- 2 plămâni
- 1 splină
- 200 g carne grasă de pe guşa porcului
- sare
- piper
- cimbru
- 1-2 intestine de porc pentru cârnaţi

REȚETĂ DE LEBĂR. Mod de preparare:
Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele.

Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru. După ce au fiert, zeama nu se aruncă, iar carnea şi măruntaiele se trec prin maşina de tocat. Apoi, pas­ta rezultată se frământă cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert ingredientele.

La maşina de tocat se ataşează pâlnii de cârnaţi pe care se trage intestinul de porc. Se umple intestinul, se leagă la ambele capete şi se dă la rece.

Sursa: Unica.ro

Citeşte mai multe despre:

reteta
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati