Antena 3 CNN Life Culinar Rețetă de negresă! Cum facem vestita prăjitură, de post

Rețetă de negresă! Cum facem vestita prăjitură, de post

Rețetă de negresă! Cum facem vestita prăjitură, de post
Sursa foto: Pixabay
13 Dec 2018   •   17:03

Rețetele de negresă variază în funcție de preferințele celor care le prepară, așadar avem rețete de negresă clasice, de post, cu bezea, ciocolată și așa mai departe. Negrea este un desert dulce și rapid de preparat.

Lista celor mai apreciate rețete de dulciuri.

  1. Rețetă de negresă de post

Ingrediente:

¾    1 cană de apă minerală sau apă plată;

¾    1 borcan de gem;

¾    ¾ căni de ulei;

¾    O cană de zahăr;

¾    3 linguri de cacao;

¾    500-600g de făină;

¾    Zahăr vanilat;

¾    Esență (după preferință);

¾    Nuci și stafide;

¾    Coaja rasă de la o lămâie;

¾    1 plic de bicarbonat de amoniu care se va stinge cu zeamă de lămâie;

¾    Un praf de sare;

¾    Sirop obținut dintr-o cană de zahăr.

Modul de preparare al rețetei de negresă de post:

a.      Într-un vas se amestecă gemul împreună cu ulei, cacao, zahăr, apa, nuci, stafide, bicarbonat de amoniu.

b.      Se adaugă apoi și făina și se amestecă bine obținându-se o structură omogenă.

c.      Se tapetează o tavă cu făină sau cu hârtie de copt și se adaugă compoziția în tavă.

d.      Se bagă negresa la cuptor pentru circa 40 de minute.

e.      Între timp dintr-o cană de zahăr se face siropul pentru negresă. Siropul se va face dintr-o cană de zahăr peste care se adaugă ½ cană de apă călduță și feliuțe de lămâie.

f.       Când negresa este gata se însiropează și se lasă la răcit.

Aceasta este una dintre cele mai simple rețete de negresă de post și totodată extrem de delicioasă.

  1. Rețetă de negresă cu gem și bezea.

Ingrediente pentru blat:

¾    Un praf de copt;

¾    Un praf de sare;

¾    50g de cacao;

¾    200g de zahăr;

¾    200g de unt;

¾    250ml de lapte;

¾    300g de făină.

Ingrediente pentru bezea:

¾    1 praf de sare;

¾    1 borcan de gem;

¾    5 albușuri;

¾    200g de zahăr.

Mod de preparare al rețetei de negresă cu bezea și gem.

a.      Untul trebuie să fie moale, la temperatura camerei, apoi se freacă cu zahărul și cu praful de sare, adăugându-se treptat gălbenușurile.

b.      După ce se omogenizează se adaugă laptele și făina treptat împreună cu praful de copt.

c.      Spre final se adaugă 50g de cacao și se amestecă bine până se omogenizează.

d.      Se tapetează o tavă cu făină sau cu hârtie de copt și se adaugă compoziția. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit și se lasă la copt mediu timp de 15 minute.

e.      După ce blatul este gata se va unge cu un strat generos de gem, iar apoi se adaugă bezeaua. 

f.       După ce s-a adăugat și bezeaua se mai dă la cuptor pentru circa 10 minute la foc mediu.

  1. Rețeta de negresă cu ciocolată și mentă.

Dacă ești un iubitor al ciocolatei vei adora această rețetă de negresă cu ciocolată și mentă. Îmbinându-se blatul pufos al negresei cu ciocolata puțin crocantă.

Iată ingredientele rețetei de negresă cu mentă și ciocolată:

¾    Între una și ¾ măsură de făină;

¾    2 căni de zahăr;

¾    3-4 linguri de cacao;

¾    ½ cană ulei;

¾    Un praf de sare;

¾    O cană de lapte;

¾    Un vârf de bicarbonat de sodă;

¾    2 ouă;

¾    Pentru sosul de ciocolată: esență de mentă, o cană de apă fierbinte, un cub de unt, o ceașcă de frișcă lichidă și o ciocolată cu mentă.

Modul de preparare al rețetei de negresă cu ciocolată și mentă:

                                     I.          Într-un bol se amestecă cacao, zahăr, făină, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea;

                                   II.          Într-un alt bol se vor mixa laptele împreună cu esența de mentă, uleiul și cele două ouă; se mixează până când se incorporează totul, apoi se adaugă peste ingredientele uscate menționate mai sus.

                                 III.          Se amestecă bine până când se va obține compoziție omogenă.

                                IV.          Tava se tapetează cu hârtie de copt sau cu făină și se adaugă compoziția în mod uniform.

                                  V.          Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se lasă la copt circa 15-20 de minute.

                                VI.          Între timp se va face sosul de ciocolată cu mentă. Într-o oală se lasă la foc mic untului și cu ciocolata până când se topesc (se amestecă continuu) la foc mic.

                              VII.          Când este gata negresa se adaugă sosul de ciocolată, de asemenea sosul de ciocolată cu mentă se poate servi și separat în momentul în care se consumă negresa.

  1. Rețetă de negresă de post economică

Pentru cei care nu au suficiente ingrediente prin casă și doresc totuși să-și facă o prăjitură bună și rapidă, rețeta de negresă economică este cel mai bun aliat.

Ingrediente:

¾    1 cană de apă fierbinte sau caldă;

¾    O linguriță de praf de copt;

¾    O linguriță de bicarbonat de sodiu;

¾    2 căni de făină;

¾    2 linguri de cacao;

¾    ¾ cană de ulei;

¾    3 linguri de gem;

¾    Esență de vanilie sau de rom (după preferințe, poate să și lipsească esența din rețeta de negresă economică);

¾    Nucă măcinată;

¾    Zahăr (după gust).

Mod de preparare a rețetei de negresă de post economică:

                           I.          Se pune într-un vas apa, zahărul și uleiul și se amestecă bine.

                         II.          Se adaugă gemul, aromele, făină, caco, bicarbonatul de sodiu, sarea, nuca și praful de copt.

                       III.          Se amestecă bine până când toate ingredientele sunt incorporate în compoziție.

                      IV.          Se tapetează o tavă cu făină sau cu hârtie de copt, se adaugă compoziția în tavă apoi se da la cuptor pentru circa 30 de minute.

                        V.          La final se poate pudra cu puțin zahăr.

 

×
Subiecte în articol: reteta post prajitura
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close