Antena 3 CNN Life Culinar Rețeta de drob de miel a lui Chef Sorin Bontea

Rețeta de drob de miel a lui Chef Sorin Bontea

Rețeta de drob de miel a lui Chef Sorin Bontea se pregătește ușor, în scurt timp, și cu preparate la îndemâna oricui. Chef Sorin Bontea folosește pentru rețeta sa organele a doi miei, prapure, ceapă, mărar, pătrunjel, sare, piper și ulei.

Rețeta de drob de miel a lui Chef Sorin Bontea
Sursa foto: Instagram/chef.sorinbontea.official
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2022   •   20:24

Organele se taie în cuburi mici și se pun în oală, după ce uleiul se încinge, și se adaugă sare și piper pe măsură ce se gătesc. Ceapa se călește în 150 de ml de ulei.

Organele nu trebuie gătite complet în ulei pentru că ele vor sta și în cuptor. Preferabil, organele se înăbușă, nu se fierb.

În momentul tocării organelor se adaugă mărar și pătrunjel. După tocare se adaugă ceapa, ouăle, sarea și piperul, după gust, iar dacă organele au o textură uscată se poate adăuga sucul care a rămas în urma preparării lor în ulei.

Compoziția obținută se pune în tăvile acoperite cu prapure și se introduce în cuptorul preîncălzit, unde se lasă la 180 de grade, timp de 30 sau 40 de minute, în funcție de tipul de cuptor.

 

×
Subiecte în articol: drob miel drob reteta
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close