Antena 3 Life Culinar Reţetă drob miel cremos şi aromat pentru Paşte. Trucul mai puţin ştiut de gospodine pentru ca acesta să nu iasă sec şi înecăcios

Reţetă drob miel cremos şi aromat pentru Paşte. Trucul mai puţin ştiut de gospodine pentru ca acesta să nu iasă sec şi înecăcios

de Redacția Antena 3    |    19 Apr 2022   •   10:30
Reţetă drob miel cremos şi aromat pentru Paşte. Trucul mai puţin ştiut de gospodine pentru ca acesta să nu iasă sec şi înecăcios
Sursa foto: Pinterest

Reţetă drob miel cremos şi aromat pentru Paşte. Drobul de miel este un preparat specific sărbătorilor Pascale. Această reţetă este foarte simplă, iar preparatul se face extrem de uşor şi într-un timp foarte scurt.

Ingrediente reţetă drob miel pentru Paşte

  • 600 g organe de miel sau porc
  • 2 legături de ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 50 ml ulei
  • sare, piper
  • 2 felii de pâine înmuiate şi stoarse
  • o legatură bună de verdeaţă (pătrunjel, mărar)
  • 1-2 ouă crude

Mod de preparare reţetă drob miel pentru Paşte

Reţetă drob miel pentru Paşte. Se iau organele şi se spală foarte bine. După ce sunt spălate foarte bine, acestea se pun într-o tigaie şi se călesc împreună cu usturoiul şi ceapa. În acest mod de gătire, organele nu devin seci şi tari. 

Verdeaţa se spală foarte bine şi se toacă mărunt. După ce s-a tocat verdeaţa, se pune peste organe, alături de ouăle care se adaugă şi ele peste verdeaţă. Compoziţia obţinută se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă totul foarte bine.

Întreaga compoziţie se pune într-o tavă termoizolantă şi se tapetează cu ulei şi pesmet. Tava se pune la cuptor, la 180 de grade pentru aproximativ 60 de minute. Drobul de miel este gata atunci când acesta se desprinde de pe marginea formei şi este rumen.

×
Subiecte în articol: drob miel Paste
Parteneri
x close