Antena 3 CNN Life Culinar REȚETE. Preparate de post de la Mănăstirea Prislop

REȚETE. Preparate de post de la Mănăstirea Prislop

REȚETE. Preparate de post de la Mănăstirea Prislop
Sursa foto: Pixabay
08 Apr 2019   •   15:54

Pe pagina de Facebook dedicată Mănăstirii Prislop, măicuțele oferă credincioșilor rețete de post gătite direct la Mănăstire. Am strâns pentru voi câteva rețete gustoase și sănătoase care să vă servească drept inspirație în perioada Postului. Spor la gătit!

Ciuperci la cuptor

Ingrediente

13 ciuperci mari

câteva fire de pătrunjel

câteva fire de mărar

1 căţel usturoi

1/4 linguriţă sare

1/2 linguriţă boia

1/2 linguriţă piper

puţin ulei

Preparare: Se spală ciupercile şi apoi se usucă cu şerveţele de hârtie. Scoateţi codiţele. Aşezaţi zece ciuperci în tavă cu faţa în jos şi daţi la cuptor la 220 C pentru zece minute. Scurgeţi sucul lăsat de ciuperci din tavă şi întorceti ciupercile cu faţă în sus. Tocaţi mărunt codiţele plus restul de trei ciuperci şi le amestecaţi cu verdeţurile tocate, usturoiul strivit şi condimente. Umpleţi pălărioarele ciupercilor din tavă cu amestecul de mai sus. Stropiţi cu puţin ulei ciupercile. Daţi la cuptor la 220C pentru 15 – 20 minute. Le serviţi calde cu mujdei de usturoi şi pâine prăjită. Poftă bună!

Tăieţei cu pesmet

Ingrediente

300 g tăieţei laţi (fără ou în perioada postului)

100 g pesmet

80 g zahăr

1/4 linguriţă scorţişoară

2 linguri ulei (sau unt)

Porţii: 3-4

Preparare: Se pun tăieţeii la fiert în apă cu puţină sare. Se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Într-o tigaie largă se încinge o lingură ulei şi se adaugă pesmetul. Se prăjeşte la foc mediu (la început) şi amestecând tot timpul. După ce vedeţi că pesmetul începe să se rumenească uşor, daţi focul la mic şi continuaţi să prăjiţi până e rumen (nu vă opriţi din amestecat).

Când pesmetul e rumen (durează cam 5 minute), adăugaţi zahărul şi scorţişoară şi amestecaţi. Mutaţi pesmetul într-o farfurie. Strecuraţi tăieţeii şi adăugaţi peste ei restul de ulei. Amestecaţi. Adăugaţi pesmetul cu zahăr şi amestecaţi. Serviţi cald. Poftă bună!

×
Subiecte în articol: post retete
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close