Antena 3 CNN Life Cum să mănânci dulciuri de Crăciun, fără să te îngrași vreun kilogram. Medicul Anca Hâncu: ”Așa trebuie mâncat cozonacul”

Cum să mănânci dulciuri de Crăciun, fără să te îngrași vreun kilogram. Medicul Anca Hâncu: ”Așa trebuie mâncat cozonacul”

Crăciunul fără cozonac, torturi, prăjituri sau alte dulciuri parcă nu are niciun farmec. În special pentru cei care au ținut post o perioadă îndelungată și abia așteaptă să guste din toate bunătățile pregătite special pentru sărbători.

Cum să mănânci dulciuri de Crăciun, fără să te îngrași vreun kilogram. Medicul Anca Hâncu: ”Așa trebuie mâncat cozonacul”
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    25 Dec 2022   •   11:26

Bineînțeles că toate aceste bunătăți vin la pachet cu multe calorii și kilograme nedorite. Însă nu este obligatoriu! Dacă știm cum să le consumăm, aceste alimente pot fi inofensive.  

Medicul nutriționist, Anca Hâncu, a dezvăluit care este secretul prin care putem mânca din toate dulciurile, fără să ne îngrășăm de Crăciun.  

"Cu ocazia Crăciunului, toate gospodinele își pun fantezia la încercare și pregătesc cele mai minunate dulciuri. 

De asemenea, dacă mergem la o masă la restaurant, vom fi tentați și de cozonaci și de torturi și de multe, multe dulciuri foarte bune. 

Pentru a încerca să ne menținem kilogramele, să rămânem în forma cu care eram obișnuiți, să nu ne trezim după sărbători cu 2 - 3 kilograme în plus, aș recomanda masa de prânz să se termine după aperitive și felul principal, să se ia o pauză, să se bea o cafea, se mai bea un pahar de vin, se povestește cu prietenii, cu rudele, cu cei care ne sunt aproape.  

Cu alte cuvinte, savurăm tot acest eveniment care înseamnă Crăciunul, care nu înseamnă doar masă.  

Iar desertul să fie o bucurie pe care ne-o permitem, un răsfăț pe care ni-l permitem, la gustarea de după-amiază.  Deci, pe la 15.00 - 16.00, putem încerca și deserturile", a declarat dr. Anca Hâncu, doctor în medicină, la DC Medical

Când vine vorba despre cozonac, medicul susține că este bine să fie consumat la prima masă de dimineață.  

"Fie alegem prăjitura favorită, fie încercăm să gustăm din mai multe variante. Nu trebuie să le mâncăm pe toate. Pe de altă parte, mai este faimosul cozonac, care e gustos, dar e plin de calorii. Are și nucă, are și ouă, are și mac, făină. 

Ei, bine, putem să-l consumăm dimineața, la micul dejun, cu un pahar cu lapte sau cu o cafea, și e o alegere mult mai bună decât să adăugăm toate acele dulciuri după masa de prânz. În mod special aș vrea măcar să fie evitat consumul dulciurilor seara", a mai spus nutriționistul Anca Hâncu. 

Să nu uităm de mișcare, care este extrem de importantă. 

"Stilul de viață sănătos nu înseamnă numai nutriție. Înseamnă și mișcare, adică activitate fizică. În perioada Sărbătorilor, cele două-trei zile libere de Crăciun, când doar ne plimbăm de la o masă la cealaltă, de la restaurant la prieteni, sau avem musafiri acasă, va fi poate ceva mai greu. Pentru cei care fac mișcare în mod obișnuit este un obicei și se vor duce, cu siguranță, și în zilele acelea la sport, la sală, la înot", a mai spus medicul. 

×
Subiecte în articol: cozonac Anca Hâncu
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close