Antena 3 CNN Life Dar și Har. Secretele kinetoterapiei pentru copii

Dar și Har. Secretele kinetoterapiei pentru copii

Dar și Har. Secretele kinetoterapiei pentru copii
Sursa foto: foto: captura Antena 3
27 Sep 2019   •   23:32

Prof. CFM  dr. Elena Căciulan a vorbit, vineri, la "Dar și Har", despre beneficiile kinetoterapiei la copii.

Reflexele neonatale sau reflexele arhaice se dezvolta in timpul vietii intrauterine,aceste reflexe sunt involuntare si sunt esentiale pentru supravietuirea nou nascutului.

Printre aceste reflexe arhaice se numără cel de supt, cel de agățare sau de redresarea a capului. Copiii care nu au aceste reflexe le pot dobândi dacă ajung în cabinetul unui kinetoterapeut pentru copii.

"Există reflexul acesta de prindere. Când dați degețelul el prinde cu forță și de multe ori poți să-l și ridici. Asta este foarte bine, el este integrat, va fi un copil care o să poată să se descurce foarte bine cu manualitatea, adică mână - gură, mână - ureche, să prindă, să facă schimbul acesta dintr-o mânuță în cealaltă.

Dar sunt copii care nu pot să se prindă sau dacă prind imediat scapă. Asta îmi spune mie că e neintegrat. Atunci când reflexele acestea nu se integrează eu pot să am o mulțime de cauze: fie a fost o sarcină nedorită, fie a fost sarcină prea medicalizată și o naștere precipitată", a explicat Elena Căciulan.

 

 

×
Subiecte în articol: Dar și har
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close