Antena 3 CNN Life După ce tatăl lor a murit, copiii au lipit un bileţel de balon. După două luni s-a întâmplat ceva incredibil

După ce tatăl lor a murit, copiii au lipit un bileţel de balon. După două luni s-a întâmplat ceva incredibil

După ce tatăl lor a murit, copiii au lipit un bileţel de balon. După două luni s-a întâmplat ceva incredibil
Sursa foto: sursa: punct.tv
01 Sep 2016   •   18:47

Beth, în vârstă de 7 ani şi Oscar, în vârstă de 3 ani locuiau în Marea Britanie. La fel ca toţi copiii obişnuiţi, mergeau la grădiniţă şi la şcoală. În ochii copiilor se citea mereu fericire, dragoste şi grija părinţilor.
În scurt timp, zilele pline de bucurie au fost umbrite de o veste tristă: Simon Cook, tatăl celor doi copii, s-a îmbolnăvit de cancer. Bărbatul a luptat cu boala cât a putut, dar în 2015 a cedat. Simon a murit în braţele celor dragi, scrie punct.tv.

În tot acest timp, în îndepărtata Italie, lucra pe câmpurile sale un simplu fermier Cristian Grassi. Atunci, în acea zi însorită şi obişnuită, el a observat un balon care zbura. Cristian l-a prins şi a descoperit cu uimire că balonul conţinea în interior o scrisoare. Din acel moment, viaţa întregului sat italian s-a schimbat mult.
Bileţelul pe care l-a găsit Cristian, era scris de către Oscar şi Beth. Pentru a le alina suferinţa copiilor, şcoala a organizat pentru ei o seară comemorativă.

Toţi colegii de clasă au adus de acasă baloane, le-au umflat şi au lipit de ele fotografia lui Simon. Împreună cu poza, Oscar şi Beth au pus în balonul lor şi un bileţel pentru tatăl lor decedat.
Elevii au lansat baloanele în aer. Gândurile luminoase şi curate ale copiilor s-au ridicat sus deasupra pământului, dispărând treptat după orizont.
Balonul a traversat Canalul Mânecii, a zburat peste Alpi şi după 1700 de km a nimerit în mâinile lui Cristian din Ravenna. La două luni după seara comemorativă de la şcoală.

sursa: punct.tv

Citind mesajul, Cristian a fost emoţionat până la lacrimi. El le-a povestit prietenilor pe Facebook despre acest balon neobişnuit. Postarea a devenit atât de populară, încât vestea s-a răspândit treptat până în Marea Britanie, chiar la şcoala unde au învăţau Oscar şi Beth.
Profesorii au dorit cu orice preţ să-l cunoască pe Cristian şi în curând i-au transmis un mesaj: „Am vrea să-l cunoaştem pe cel care a auzit despre seara noastră „Zboară sus, Simon”. Dacă într-adevăr aţi găsit balonul nostru cu un mesaj în interior, vă rugăm să ne anunţaţi”.

Povestea lui Oscar şi Beth a ajuns şi la administraţia oraşului englez în care trăiau. Împreună cu operatorii de turism şi agenţiile italiene, primarul oraşului a reuşit să organizeze pentru întreaga familie Cook, o călătorie gratuită în Italia, unde ar putea să-şi ia balonul.
Timp de o săptămână mama Zoe, Oscar, Beth şi profesoara lor Lucy s-au bucurat de soarele italian. Absolut gratis!

Mai târziu, Cristian a scris pe Facebook: „Balonul a făcut ceva incredibil… Datorită lui, nişte oameni străini s-au întâlnit şi au împărtăşit sentimente similare. Astăzi, eroii istoriei cu balonul sunt oamenii care au făcut un pas înainte. Acest obiect obişnuit parcă ar avea voinţă proprie, ne-a ales pe noi cu un scop, la momentul potrivit”.

×
Subiecte în articol: poveste virala
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close