Antena 3 CNN Life Efectele surprinzătoare ale combinației dintre miere și scorţişoară

Efectele surprinzătoare ale combinației dintre miere și scorţişoară

Efectele surprinzătoare ale combinației dintre miere și scorţişoară
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
23 Aug 2017   •   15:08

Amestecul de miere și scorțișoară este extrem de benefic și eficient în tratarea şi ameliorarea multor boli. 

Mierea este considerată probabil, cel mai sănătos medicament natural și a fost folosit timp de milenii în întreaga lume. Mai mult decât atât, nu are efecte secundare astfel încât poate fi utilizata de toată lumea.

Potrivit realitatea.net, chiar dacă este un „dulce”, mierea poate fi consumată în mod moderat şi de cei care suferă de diabet. Cu toate acestea, atunci când este combinată cu scorțișoară, beneficiile sale sunt chiar mai mari.

Beneficii ale acestei combinaţii: 

Ajută sistemul imunitar - Consumul regulat al acestei combinații stimulează sistemul imunitar și îl protejează de viruși și bacterii. S-a constatat că mierea este bogată în fier și multe vitamine, astfel încât utilizarea sa fortifică globule albe din sânge și astfel previne atacurile virale și bacteriene.

Reduce colesterolul - cercetările au arătat că un amestec de 2 linguri de miere și 3 lingurițe de scorțișoară pudră adăugate în 300 ml apă sau ceai poate reduce nivelul colesterolului cu până la 10% în doar cateva ore.

Ameliorează simptomele de răceală- o lingură de miere amestecată cu ¼ lingură de scortişoara pe zi , timp de trei zile poate ameliora simptomele de răceala severă; desfundă sinusurile şi trateaza chiar şi tusea cronică.

×
Subiecte în articol: miere medicament beneficii
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close