Antena 3 Life Efectul miraculos pe care îl are mirosul de brad asupra noastră

Efectul miraculos pe care îl are mirosul de brad asupra noastră

29 Aug 2017   •   19:29
Efectul miraculos pe care îl are mirosul de brad asupra noastră
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Bradul este considerat de oameni un arbore sacru cu leacuri într-o mulţime de boli. 

Băile cu cetini de brad erau folosite pentru întărirea celor slabi şi a convalescenţilor, pentru tămăduirea durerilor de oase şi de piept. Răşina vindeca reumatismul, infecţiile, rănile şi arsurile. Mireasma bradului era considerată un adevărat elixir în bolile de plămâni. 

Potrivit realitatea.net, în timpul iernii, exista obiceiul ca, la capul bolnavilor de piept, să se pună ace şi cetini de brad, proaspăt zdrobite. În satele de munte, era folosită răşina de brad pentru fumigaţii în biserică, dar şi ca leac care alungă boala, necazul şi spiritele rele. Bradul este o comoară pentru sănătate şi azi, ca ingredient în preparate obţinute în laborator, dar şi acasă. 

Baile cu miros de brad- Uleiul eteric din brad, picurat în apa de baie înainte de culcare va avea efect extraordinar în tratarea nevrozei cardiace şi a unor afecţiuni pulmonare. Mai putem face baie şi cu cetini de brad. Se pun două-trei mîini de ramuri tinere de brad, cu tot cu ace, tocate bine, în jumătate de căldare de apă şi se lasă la macerat, de seara pînă dimineaţa, cînd se filtrează. După filtrare, maceratul se lasă deoparte, iar cetinile sînt puse să dea în clocot în trei-patru litri de apă, după care se lasă la răcit şi se filtrează. În final, se amestecă decoctul cu maceratul la rece. Preparatul obţinut se toarnă în apa de baie. O baie durează 15-20 de minute, iar apa trebuie încălzită progresiv, astfel încît prin porii pielii să fie absorbite cît mai multe substanţe active. Baia cu extract de cetină de brad e excelentă în reumatism, artrită. Imediat după baie, bolnavul se poate unge cu alifie de răşină de brad şi i se dă să bea ceai fierbinte de soc cu maghiran. Băile pot fi parţiale sau complete şi se pot face de două-trei ori pe săptămînă. În astenie, convalescenţă, dureri musculare, se fac şi fricţionări uşoare cu alifie de răşină de brad pe tălpi, pe mîini, pe umeri. Pentru prevenirea răcelilor şi gripelor, se fac de de două ori pe săptămînă băi cu cetini de brad. Copiii care se îmbolnăvesc uşor se pot întări cu băi cu infuzie de muguri de brad. Tenul palid se tratează cu o baie de aburi de muguri de brad. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close