Antena 3 CNN Life Elevii de la Colegiul de Arte, protest inedit pentru reluarea concertelor cu spectatori: "Foarte mult le-a lipsit scena. Plângeau de multe ori la clasă"

Elevii de la Colegiul de Arte, protest inedit pentru reluarea concertelor cu spectatori: "Foarte mult le-a lipsit scena. Plângeau de multe ori la clasă"

Protest inedit al elevilor de la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din Capitală. Aceștia și-au exprimat revolta față de pandemie prin artă, singura lor armă.

Elevii de la Colegiul de Arte, protest inedit pentru reluarea concertelor cu spectatori: "Foarte mult le-a lipsit scena. Plângeau de multe ori la clasă"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    04 Apr 2021   •   19:22

Elevii au organizat un concert de muzică simfonică în fața a zeci de scaune goale. Tinerii spun că lipsa publicului este cel mai cumplit lucru pentru un artist.

În timp ce societatea fierbe sub valul de restricții, la finalul unei săptămâni de proteste în stradă, elevii de la Colegiul Național de Arte Dinu Lipati din Capitală s-au făcut auziți așa cum știu ei mai bine, printr-un concert.

"Ceva trebuie să se întâmple pentru că aceste concerte să aibă loc, pentru că publicul cere acest lucru.", spune unul dintre elevi.

Micii artiști spun că, pentru ei, cea mai mare apăsare din timpul pademiei este lipsa contactului cu publicul.

"Acest eveniment este făcut că o modalitate de exprimare din partea lor, la tot ceea ce se petrece în acest moment în jurul nostru.", spune Cătălin Oprițoiu, părintele unuia dintre elevi.

"Foarte mult le-a lipsit scena. Cu toții am avut probleme. Se simțeau fără încredere, fără participarea directă a publicului. Chiar și plângeau de multe ori la clasă", povestește Magdalena Ursu, profesoara de vioară a copiilor.

Cele mai multe compoziții interpretate în acest concert au fost compuse de dirijorul orchestrei, un elev de numai 17 ani.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close