Antena 3 CNN Life Este imposbil să nu o ai în casă. Pastila banală care previne riscul de cancer

Este imposbil să nu o ai în casă. Pastila banală care previne riscul de cancer

Este imposbil să nu o ai în casă. Pastila banală care previne riscul de cancer
Sursa foto: Pixabay.com
06 Apr 2017   •   12:38

Aspirina este cea mai la îndemână soluție pentru a ține doctorul departe. Însă, această pastilă banală reduce riscul de a muri din cauza diferitelor tipuri de cancer. O arată rezultatul unui studiu care a urmărit efectele utilizării regulate a acidului acetilsalicilic, informează cnn.com. Studiul a fost dezvoltat de Yin Cao, instructor al Centrului de Medicină Transnațională de la Massachusetts General Hospital în colaborare cu Facultatea de Medicină a Universității Harvard. 

Potrivit Adevarul.ro, Cao a studiat datele a peste 86.00 de femei, precum și 43.000 de bărbați care au luat parte la un program național de sănătate. Cercetarea a arătat că, pe durata menţionată, peste 8.200 de femei şi 4.600 de bărbaţi au murit de cancer. Riscul de deces, în general, a fost mai mic cu 7% la femeile şi cu 11% la bărbaţii care au luat în mod regulat aspirină, comparativ cu cei care nu au luat. 

S-a observat că riscul de a muri de cancer a fost cu 7% mai mic la femeile şi cu 15% mai mic la bărbaţii care luau acid acetilsalicilic în mod obişnuit, comparativ cu cei care nu luau regulat.

Cele mai strânse legături s-au putut face cu cancerul colorectal. Astfel, s-a calculat că în acest tip de cancer aspirina reduce riscul cu 31% la femei şi cu 30% la bărbaţi, fapt care confirmă rezultatele unui alt studiu făcut pe această temă. Totodată, se pare că scade cu 11% şi riscul de a face cancer de sân la femei şi cu 23% la bărbaţi, în privinţa cancerului de prostată. Riscul bărbaţilor de a deceda din pricina cancerului pulmonar a fost considerat şi el mai mic.
 

×
Subiecte în articol: aspirina pastila risc cancer studiu
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close