Antena 3 CNN Life Există prietenie între femei? Un cunoscut psiholog român rupe tăcerea

Există prietenie între femei? Un cunoscut psiholog român rupe tăcerea

Există prietenie între femei? Un cunoscut psiholog român rupe tăcerea
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Mar 2018   •   18:48

Psihologul Andra Zaharia ne vorbește despre prietenia dintre femei. „Există o vorbă veche care spune că «rudele ni le dă Dumnezeu, prietenii îi alegem singuri».“

Da, este perfect adevărat faptul că femeile își construiesc diferit relațiile; că prin natura lor sunt pasionale, emotive și se daruiesc într-o relație după modelul „totul sau nimic“, că sunt competitive și critice și că pot ajunge mai ușor într-o poziție de rivalitate.

Dar asta nu înseamnă că toate femeile au același scop în viață, că țintesc către aceeași carieră, că își doresc aceeași mașină sau aceeași pereche de pantofi sau că visează la acelați tip de bărbat și că, mai devreme sau mai târziu, vor ajunge să „se lupte” între ele pentru asta. Nu înseamnă că relațiile de prietenie care funcționează sunt excepții care confirmă regula că între femei nu poate exista o prietenie sinceră, ci doar concurență și invidie.

Ca orice relație, prietenia dintre femei poate dura o zi, o lună, un an sau chiar o viață. Adică atât timp cât valorile relației sunt cultivate și respectate de către ambele părți, atât timp cât se investește în relație, iar limitele nu sunt încălcate cu bună știință, potrivit unica.ro.

 

×
Subiecte în articol: psiholog prietenie femei
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close