Antena 3 CNN Life I-a făcut copilului o fotografie simpatică. Nu i-ar fi trecut prin gând, însă bliţul i-a salvat viaţa micuţului

I-a făcut copilului o fotografie simpatică. Nu i-ar fi trecut prin gând, însă bliţul i-a salvat viaţa micuţului

I-a făcut copilului o fotografie simpatică. Nu i-ar fi trecut prin gând, însă bliţul i-a salvat viaţa micuţului
Sursa foto: sursa: Facebook
05 Sep 2016   •   11:52

Când mătuşa acestui copil de 3 ani s-a uitat la fotografia lui, a observat ceva şocant. Mătuşa şi-a dat imediat seama că e ceva în neregulă cu ochiul nepotului său. În pupila sa se reflecta ceva ciudat.

Când aceasta a înştiinţat-o pe mama copilului, cea din urmă a spus că e doar un punct pe fotografie. Dar mătuşa a insistat ca micuţul Taylor să fie dus la oftalmolog.
În urma examinării, medicul la diagnosticat pe micuţ cu retinoblastom cu mai multe tumori maligne la nivelul retinei ambilor ochi.

După patru luni de chimioterapie, dimensiunile tumorilor din ochiul drept s-au redus şi a încetat mărirea tumorilor de dimensiuni mai mici din ochiul stâng. Vigilenţa mătuşii a salvat viaţa micuţului Taylor. Cu toate acestea, băiatul a pierdut vederea ochiului stâng şi pe viitor va trebui să treacă mai multe controale.

Din păcate, în zilele noastre, cancerul la ochi este o boală puţin cunoscută, care este important să fie depistată în stadiu incipient. Mai mult decât atât, acest lucru poate fi făcut destul de simplu, folosind un aparat foto obişnuit, inclusiv telefonul, potrivit punct.tv.

Pur şi simplu fotografiaţi-vă copilul, cu bliţ, ca ochii să fie clar vizibili şi comparaţi rezultatul cu imaginile din acest articol. Dacă aveţi suspiciuni, consultaţi neapărat medicul, întrucât cancerul la ochi este o boală gravă, care poate avea urmări fatale, dacă nu este diagnosticată la timp. Iar dacă este depistată devreme, sporesc şansele să vă păstraţi vederea.

Mai mult, AICI.

×
Subiecte în articol: poveste virala
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close