Antena 3 CNN Life Legumele considerate sănătoase care îţi pot face rău

Legumele considerate sănătoase care îţi pot face rău

Legumele considerate sănătoase care îţi pot face rău
10 Apr 2018   •   17:47

În anumite condiţii, unele legume îţi pot face mai mult rău decât bine. 

Roşiile pot provoca arsuri la stomac
O substanţă din roşii poate cauza reflux de acid şi arsuri. Persoanele cu tulburări digestive ar trebui să evite roşiile o perioadă pentru a observa dacă leguma este sau nu cauza principală a disconfortului. În plus, roşiile produc şi o reacţie fizică stranie. Consumate în cantităţi mari, acestea dau pielii o nuanţă portocalie, datorită compuşilor. Însă nuanţa portocalie a pielii ca urmare a consumului de roşii apare numai când se consumă aproximativ doi litri de suc de roşii în fiecare zi, pentru o lungă perioadă de timp, scrie clickpentrufemei.ro.

Sfecla, contraindicată dacă ai pietre la rinichi
Pacienţilor cu probleme renale şi celor cu risc ridicat de a face pietre la rinichi li se recomandă chiar să ocolească sucul de sfeclă roşie. Potrivit cercetătorilor, oxalaţii conţinuţi de sfeclă ar constitui materia primă din care se formează calculii renali.

Castraveţii pot da reacţii adverse
Te-ai întrebat vreodată de ce castraveţii au gust amar? Gustul specific se datorează cucurbitacinei, o substanţă cu efect toxic în concentraţii mari. În general, cu cât un castravete este mai amar, cu atât mai puţin trebuie să mănânci din el. Cea mai mare concentraţie de cucurbitacină se întâlneşte în dreptul codiţei şi în coajă, aşa că poţi preveni eventualele reacţii toxice înlăturând mai multă pulpă imediat de sub coajă.

×
Subiecte în articol: legume rosii castraveti
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close