Antena 3 CNN Life Mădălin Voicu, povești despre Nelu Ploieșteanu: Când îl vedeai, parcă venea ca un medicament și îți lua toate gândurile rele

Mădălin Voicu, povești despre Nelu Ploieșteanu: Când îl vedeai, parcă venea ca un medicament și îți lua toate gândurile rele

Într-o ediție-omagiu a emisiunii ShowBlitz de la Antena 3, mai mulți dintre prietenii regretatului artist, Nelu Ploieșteanu, au povestit care sunt amintirile cele mai dragi care îi leagă de celebrul cântăreț de muzică lăutărească.

Mădălin Voicu, povești despre Nelu Ploieșteanu: Când îl vedeai, parcă venea ca un medicament și îți lua toate gândurile rele
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    02 Apr 2021   •   23:55

A murit ultimul mare lăutar al României. La doar o săptămână după ce Cornelia Catanga s-a stins, iată că Nelu Ploieşteanu şi-a luat adio de la publicul său. 

Artistul s-a stins la terapie intensivă, după o suferinţă cruntă. Dar până să ajungă pe patul de spital, Nea Nelu, aşa cum îi spuneam cu toţii, a cântat fără încetare.

A lăsat în urmă o familie îndurerată, dar ne-a lăsat şi multe amintiri frumoase. Era nelipsit de la petrecerile demnitarilor, ale artiştilor şi ale oamenilor simpli. Fiindcă era lăutarul inimii. O inimă mare care a purtat bucurii dar şi mari drame. În cele din urmă, boala a făcut să vorbim în seara asta despre Nea Nelu Ploieşteanu la trecut.

Mădălin Voicu: Nu sunt mulți oameni care au talentul ăsta să te scoată din impas

"Indiferent cât de supărat ai fi fost, sau cât de trist, îngândurat, când îl vedeai pe Nelu parcă venea ca un medicament și îți lua toate gândurile rele. Și deveneai normal și te simțeai bine în compania lui. Indiferent că îți cânta sau nu, că om zic. Și asta cred că e de reținut, pentru că nu sunt mulți oameni care au talentul ăsta să te scoată din impas."

Nelu Ploieşteanu a fost cel mai iubit dintre lăutari sau lăutarul inimii, cum se numea cartea în care şi-a scris cele mai dramatice amintiri dar şi bucuriile.

Îşi ţinea în tăcere marea suferinţă. Nici măcar femeii de lângă el nu i-o arăta. El trebuia să fie sprijinul soţiei care îşi striga durerea. Aceea de a-şi fi îngropat fiul pe care l-a îngrijit peste 30 de ani cu sfinţenie, fiind bolnav.

Dar Nelu Ploieşteanu nu i-a lăsat niciodată pe cei ce veneau să-l asculte, să-l vadă cu gândurile pierdute. A fost un om iubit de oameni simpli de politicieni si artisti, deopotrivă.

×
Subiecte în articol: Madalin Voicu Nelu Ploiesteanu
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close