Antena 3 CNN Life Mama a observat nişte puncte negre în nasul copilului. Acum ea îi avertizează pe toţi despre acest pericol

Mama a observat nişte puncte negre în nasul copilului. Acum ea îi avertizează pe toţi despre acest pericol

Mama a observat nişte puncte negre în nasul copilului. Acum ea îi avertizează pe toţi despre acest pericol
Sursa foto: foto: pixabay.com
08 Sep 2016   •   14:27

Tânăra mamă Meghan Budden era înnebunită după lumânările parfumate. Pentru că acestea oferă casei o atmosferă specială! Dar s-a dovedit că acestea pot fi dăunătoare pentru sănătate, scrie punct.tv.

„De obicei nu aprind lumânările pentru mult timp. Dar de această dată am decis să le las să ardă toată noaptea. Dimineaţa, copilului meu a început să-i curgă nasul şi am luat nişte beţişoare din bumbac, pentru a-i curăţa nasul. Când le-am scos, erau negre, parcă ar fi fost de praf sau fum! Şi atunci am înţeles că era fum de la lumânările parfumate!”, spune Meghan.

„Nu mi-ar fi trecut prin cap că lumânările pot provoca asemenea efect! Dar când am luat una în mâini, am văzut pe partea de jos o avertizare că lumânările nu pot fi utilizate mai mult de 3 ore.”

Această precauţie a îngrijorat-o pe Meghan şi ea a început să caute mai multe informaţii despre pericolele utilizării lumânărilor parfumate. S-a dovedit că funinginea nu e cel mai rău lucru. În timpul arderii, lumânările emit substanţe nocive.

Uleiurile aromatice din lumânări, când sunt încălzite pot forma compuşi periculoşi pentru sănătate. Deosebit de periculos este limonenul, o substanţă utilizată pe scară largă în parfumerie.

În sine, această substanţă este inofensivă şi se conţine în cantităţi mari în uleiurile esenţiale naturale. Cu toate acestea, la temperaturi de peste 300 de grade celsius, limonenul se descompune şi în contact cu aerul formează noi compuşi, în special formaldehida.
În plus, doctorul Alastair Lewis de la Centrul Naţional de Cercetare Atmosferică de la Universitatea York susţine că una din formele de limonen, şi anume L-limonen este cancerigen! Şi este utilizat pe scară largă în parfumerie, în special în produsele cu aromă de pin.

Doctorul Lewis spune că situaţia se înrăutăţeşte şi din cauza geamurilor termopan. Ele sunt ermetice şi din această cauză formaldehida rămâne mult timp în apartament. Aşa că, dacă cineva vrea cu adevărat să aprindă o lumânare parfumată, după asta trebuie să aerisiţi bine încăperea. Cel mai bine este, însă, să renunţaţi definitiv la lumânările parfumate.
Acum Meghan Budden îi avertizează pe alţii despre consecinţele utilizării lumânărilor parfumate. Dacă îţi pasă de sănătatea celor dragi, spune-le despre acest pericol ascuns.

×
Subiecte în articol: poveste virala
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close