Antena 3 CNN Life Un manager de top, de la o companie din Iași, nu a mai ieșit 3 ani din casă, după un atac de panică. Psiholog: "Întâi sunt mici semne de anxietate"

Un manager de top, de la o companie din Iași, nu a mai ieșit 3 ani din casă, după un atac de panică. Psiholog: "Întâi sunt mici semne de anxietate"

Un manager de top, care muncea într-o companie din Iași, a ajuns într-o situație disperată din cauza unui atac de panică. Nu a mai ieșit de 3 ani din casă!

Un manager de top, de la o companie din Iași, nu a mai ieșit 3 ani din casă, după un atac de panică. Psiholog: "Întâi sunt mici semne de anxietate"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    29 Dec 2021   •   15:45

Starea managerului s-a agravat treptat. Abia după 6 luni de terapie a reuşit să îşi revină. Cazul lui nu este singular, fobia socială devenind deja un fenomen.

Specialiştii atrag atenţia că a crescut alarmant numărul cazurilor de persoane tinere care suferă de atacuri de panică şi refuză să mai iasă din casă.

Psihoterapeutul Ligia Moise a explicat, la Antena 3, care sunt semnele şi simptomele fobiei sociale şi cum ne putem salva dintr-o astfel de situaţie.

Există o simptomatologie minimă care poate semnala instalarea unei boli chiar serioase. În cazul fobiei sociale, anxietăți generalizate, atacurilor de panică, ele nu apar brusc. Întâi sunt mici semne de anxietate când urmează să am o discuție cu un șef sau o discuție care are o miză pentru mine.

Neliniștea care precede aceste evenimente de viață poate să fie un indiciu că nu ne raportăm corect la acest eveniment. Că îi dăm o însemnătate mult prea mare sau încrederea în noi nu este suficientă, care să mă ajute să știu despre mine că eu pot să fac față cu brio unor evenimente de viață.

Un eveniment major, cum au fost acești ultimi doi ani, în care totul a fost cu susul în jos și toate s-au succedat mult prea urât și rapid, oamenii care deja erau într-o stare de neliniște, îngrijorați de mai toate evenimentele cărora trebuiau să le facă față, în momentul în care a venit pandemia, cu tot tumultul de emoții, răspunsul lor a fost exagerat.

Dacă suntem lângă un om care este într-un plin atac de panică, tot ce trebuie să facem este să nu intrăm și noi în starea aceea de neliniște. Trăirea este autentică a omului respectiv, el chiar crede că există riscul să moară.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close