Antena 3 CNN Life Motivele pentru care este bine să consumi ciocolată. Sigur nu știai asta

Motivele pentru care este bine să consumi ciocolată. Sigur nu știai asta

Motivele pentru care este bine să consumi ciocolată. Sigur nu știai asta
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
14 Oct 2017   •   12:24

Ciocolata de calitate nu este doar un răsfăţ, ci şi un aliment cu beneficii pentru sănătate. 

Zeci de studii au argumentat necesitatea consumului, iar motivele sunt cât se poate de serioase, informează gustarte.ro

Uite câteva motive ştiinţifice pentru care trebuie să mănânci ciocolată.

Întăreşte oasele - Iubitorii ciocolatei albe au toate motivele să se bucure: 50 de grame conţin 15% din doza zilnică recomandată de calciu pentru un adult. Evident, înainte de a mânca o ciocolată întreagă ca să vă asiguraţi că sunteţi cu calciul la cote maxime, citiţi şi eticheta produsului. Nu trebuie să conţină grăsimi vegetale hidrogenate, aditivi alimentari şi cantităţi foarte mari de zahăr. Untul de cacao ar trebui să fie ingredientul principal.

Scade tensiunea arterială - Un studiu realizat de Universitatea din Cologne, Germania, a scos la iveală faptul că flavonoizii din ciocolată ajută la scăderea tensiunii arteriale pe termen scurt. Flavonoizii din boabele de cacao ajută la producerea de monoxid de azot care stimulează vasele de sânge să se dilateze. Mai mult, consumatorii de ciocolată au un risc cu 12% mai scăzut decât cei care nu mănâncă acest dulce să facă boli de inimă şi cu 23% mai mic să facă infarct.

Poate preveni cancerul - Boabele de cacao au în compoziţie o substanţă, pentamer, care s-a dovedit că inhibă celulele canceroase să se răspândească prin organism. Oameni de ştiinţă de la Centrul de Studiu al Cancerului de la Universitatea din Georgetown au folosit  parameri pentru celulele canceroase  şi au observat că acestea nu s-au mai divizat.

Alungă tusea - Data viitoare când simţi că te doare gâtul, încearcă să mănânci un pătrăţel de ciocolată. Teobromina, o substanţă din compoziţia ciocolatei, reduce activitatea nervului vag cel care se pare că este răspunzător pentru crizele de tuse.  

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close