Antena 3 CNN Life O lebădă a murit de inimă rea, după ce mai mulți tineri i-au zdrobit ouăle clocite

O lebădă a murit de inimă rea, după ce mai mulți tineri i-au zdrobit ouăle clocite

Momente extrem de dureroase, care au emoționat o lume întreagă! O lebădă a fost găsită moartă lângă cuibul său. Pasărea a murit de inimă rea, după ce mai mulți tineri i-au zdrobit ouăle clocite.

O lebădă a murit de inimă rea, după ce mai mulți tineri i-au zdrobit ouăle clocite
Sursa foto: Foto: captura video
de M.P.    |    23 Iun 2020   •   23:35

Potrivit activiștilor care monitorizau păsările, lebăda nu s-ar fi despărțit zile în șir de cuib și și-a plâns singură durerea, după ce partenerul său a dispărut de câteva zile. 

Acolo a fost găsită fără viață, iar specialiștii spun că pasărea a murit de tristețe. 

Potrivit Daily Mail, martorii spun că mai mulți adolescenți au fost văzuți aruncând cărămizi în cuib, distrugându-i ouăle. 

Păsări monogame

Specialiștii spun că lebedele cuibăresc în bălți, iazuri, lacuri și de-a lungul râurilor cu ape liniștite. O mare parte dintre ele ajung la maturitate sexuală înaintea vârstei de doi ani, de regulă, pe parcursul iernii (dacă hrana este din abundență). Chiar dacă unele pot să cuibărească la vârsta de doi ani, cele mai multe încep să se reproducă abia între trei și șapte ani. Se crede că lebedele sunt monogame, formând perechi pe viață. Totuși, dacă unul dintre parteneri moare, supraviețuitorul își caută, în multe cazuri, altă pereche.

Durata de viață a lebedelor este între 20-30 de ani. La ajungerea pe teritoriul de cuibărit, perechea începe un ritual de curtare ce constă în aplecarea capului și statul față în față, tremurându-și aripile. Cuibăritul are loc în perioada aprilie-iulie (în emisfera nordică) și februarie-septembrie (în emisfera sudică), pe ape liniștite, curate, puțin adânci și cu multă hrană.

 

×
Subiecte în articol: lebada moarta
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close