Antena 3 CNN Life Oameni Omul care i-a dat șah mat lui Bill Gates și-a găsit o nouă activitate. Cum se distrează cel mai bun jucător de șah din lume

Omul care i-a dat șah mat lui Bill Gates și-a găsit o nouă activitate. Cum se distrează cel mai bun jucător de șah din lume

Omul care i-a dat șah mat lui Bill Gates și-a găsit o nouă activitate. Cum se distrează cel mai bun jucător de șah din lume
20 Oct 2016   •   12:10

Magnus Carlsen este un tânăr norvegian, de 25 de ani, care a vrut să se distreze, așa că s-a îmbrăcat lejer și a mers într-unul din cele mai populare locuri din New York - parcul.

Magnus a mers în parc pentru a juca șah cu bătrânii și amatorii din parc, care, la fel ca în parcul Cișmigiu din Capitală, au locul lor special.

Povestea abia acum devine interesantă, pentru că Magnus este maestru al șahului încă de la vârsta de 13 ani.

„Am încercat să câștig, dar l-am văzut din primele mișcări că este un jucător puternic. Mi-a dat mat în zece mutări, cred”, a declarat unul dintre jucătorii din parc.

Magnus Carlsen a devenit maestru al șahului la 13 ani și a devenit, oficial, cel mai bun jucător de șah la vârsta de 19 ani.

La vârsta de 23 de ani, în 2014, Carlsen a jucat o partidă cu fondatorul Microsoft, Bill Gates. Gates a pierdut meciul în nouă mutări.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close