Antena 3 CNN Life Oameni Imaginile care te fac să te gândeşti la ce a fost şi ce urmează să se întâmple. Cel mai mare dezastru din istoria SUA, un fenomen repetabil?

Imaginile care te fac să te gândeşti la ce a fost şi ce urmează să se întâmple. Cel mai mare dezastru din istoria SUA, un fenomen repetabil?

Imaginile care te fac să te gândeşti la ce a fost şi ce urmează să se întâmple. Cel mai mare dezastru din istoria SUA, un fenomen repetabil?
Sursa foto: Foto:shawnclover.com
17 Sep 2012   •   09:38
La ora 5.12 dimineaţa, la data de 18 aprilie 1906, locuitorii din San Francisco erau treziţi din somn de un zgomot infernal. Zgomotul era produs de un seism de proporţii, seism considerat unul dintre „cele mai mari dezastre naturale” din istoria SUA.

De-a lungul vremii, au existat mai multe estimări referitoare la intensitatea cutremurului, pornind de la valoarea 7,7 și mergând până la 8,25.

Epicentrul propriu-zis s-a situat în apele Oceanului Pacific, la aproximativ 3 km de oraş. Cutremurul s-a manifestat de-a lungul faliei San Andreas, atât spre nord, cât şi spre sud, pe o distanţă totală de 477 km.

Numărul total de victime, rezultat în urma dezastrului provocat atât de cutremur cât şi de incendiile care au urmat, s-a ridicat la peste 3.000 de morţi.

Impactul economic al dezastrului este adesea comparat cu cel provocat de mult mai recentul dezastru al uraganului Katrina din 2005.

Artistul Shawn Clover a reuşit să îmbine trecutul cu prezentul şi a realizat o serie de fotografii impresionante care ne amintesc de dezastrul din 1906. Îmbinând imagini de la începutul secolului trecut, realizate în urma cutremurului devastator, şi imagini din prezent, Clover a dat naştere unui album fotografic care te obligă să te gândeşti la ce a fost, ce este şi ce va fi.

Mai multe fotografii, în galeria foto de mai jos







 


 

×
Subiecte în articol: San Francisco
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close