Antena 3 CNN Life Oameni Mesajul unei tinere care suferă de anxietate pentru cei are o judecă

Mesajul unei tinere care suferă de anxietate pentru cei are o judecă

Mesajul unei tinere care suferă de anxietate pentru cei are o judecă
Sursa foto: Foto: Facebook
07 Apr 2016   •   17:47

Amber Smith a publicat pe Facebook două imagini, una în care apărea machiată - și în care arăta foarte bine - și o a doua - realizată imediat după ce suferise un atac de panică. Alături de cele două imagini, fata a postat un mesaj prin intermediul căruia a încercat să atragă atenția asupra problemelor psihice cu care se confruntă tot mai mulți tineri din cauza stresului și a presiunii sociale.

Postarea tinerei a fost distribuită de peste 5.000 de persoane.

Vă prezentăm pasaje din mesajul publicat de tânără:

„Am făcut poza de jos după un atac de panică. Sufăr de anxietate. Asta e partea „normală” a mea, pe care cei mai mulți oameni din jurul meu nu au ocazia să o vadă.

M-am săturat ca oamenii să îi stigmatizeze pe cei care suferă de probleme psihice.  Nu există educație în acest sens, iar oamenii tind să-i judece greșit pe cei care suferă de astfel de probleme. Potrivit statisticilor, una din trei persoane se confruntă cu probleme psihice, cel puțin o data în viață. Una din trei! (…) Mă lupt cu depresia și anxietatea de ani întregi și încă mai aud comentarii de genul „o să treci peste”, ”nu ai nevoie de medicamente, fii mai fericită” sau „ești prea tânără ca să suferi de așa ceva”.

Duceți-vă dracului, voi, toți cei cu mintea îngustă care aveți impresia că, dacă sunt bine din punct de vedere fizic, nu sufăr foarte mult în fiecare zi.  (…)
Sunt o persoană puternică, am avut parte de foarte multe greutăți (la fel ca majoritatea oamenilor) și voi fi bine. Am familia și prietenii în jurul meu și le sunt recunoscătoare că mă suportă.

Pentru toți cei care trec prin ce trec eu: vă rog să nu suferiți în liniște. Există oameni care vă pot ajuta. Nu trebuie să vă fie teamă să cereți ajutor.
De aceea, trebuie să subliniez un lucru evident: este foarte important să fiți buni cu cei din jurul vostru. Nu vă bateți joc de ei și (știu că e greu) nu-I judecați.  Suntem toți oameni, indferent de vârstă, sex, religie, posibilități financiare sau cultură.”

GIRL SHARES PHOTOS OF HER PANIC ATTACK: Amber Smith from Rugby in Warwickshire, UK, made a brave post to Facebook on...

Posted by FB Newswire on Thursday, April 7, 2016

×
Subiecte în articol: Facebook Atac de panica anxietate
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close