Antena 3 CNN Life Oameni Mihai Șora, la împlinirea a 100 de ani. ”Cea mai frumoasă urare a fost a domnului Neagu Djuvara”

Mihai Șora, la împlinirea a 100 de ani. ”Cea mai frumoasă urare a fost a domnului Neagu Djuvara”

Mihai Șora, la împlinirea a 100 de ani. ”Cea mai frumoasă urare a fost a domnului Neagu Djuvara”
08 Noi 2016   •   11:19

Filosoful şi eseistul Mihai Şora, care a împlinit, luni, 100 de ani, a scris pe Facebook că cea mai frumoasă urare, pe care a găsit-o pe robotul telefonului, a fost de la prietenul său, istoricul Neagu Djuvara, cel care a atins centenarul în urmă cu 68 de zile, scrie Adevarul.

”Cea mai frumoasă urare pe care am găsit-o pe robotul telefonului meu revenind azi-noapte acasă, pe la 3 dimineaţa, a fost a domnului Neagu Djuvara: poate şi pentru că Domnia Sa ştie, de bună seamă, despre ce este vorba la centenar: are o experienţă de 68 de zile”, a scris Mihai Şora.

”Astăzi voi merge la Biserica Albă, biserica inimii mele, la soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril. Sunt cam somnoros (după petrecerile din ultimele ore), dar la această sărbătoare nu se cade să lipsesc”, adaugă el. ”Vouă, tuturor celor care purtaţi aceste sfinte nume, vă urez să le purtaţi cu demnitate, să le cinstiţi şi să le umpleţi cu toată făptura voastră”, a încheiat Mihai Şora.

Filosoful Mihai Şora, creator al colecţiei ”Biblioteca pentru toţi” şi fondator al Grupului pentru Dialog Social, a împlinit luni vârsta de 100 de ani. Născut pe 7 noiembrie 1916, Mihai Şora este, din octombrie 2012, membru de onoare al Academiei Române. Este membru fondator al Grupului de Dialog Social, al Alianţei Civice şi al Societăţii Române de Fenomenologie. A obţinut premiul Uniunii Scriitorilor, în 1978, pentru ”Sarea pământului”, şi în 1998, pentru ”Firul ierbii”. A tradus din Jean-Jacques Rousseau ("Visările unui hoinar singuratic") şi din Jean Paul Sartre ("Cu uşile închise"). În 2016, a primit Ordinului ”Steaua României”, în rang de Cavaler, din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close