Antena 3 CNN Life Oameni Talentul acestei românce a cucerit întreaga lume. Acum cântă pe una dintre cele mai renumite scene de operă

Talentul acestei românce a cucerit întreaga lume. Acum cântă pe una dintre cele mai renumite scene de operă

Talentul acestei românce a cucerit întreaga lume. Acum cântă pe una dintre cele mai renumite scene de operă
Sursa foto: Foto: CNN
19 Oct 2012   •   07:50

Românii continuă să uimească întreaga lume cu talentul lor înnăscut. De data aceasta, este vorba de o soprană româncă, ce a debutat pe una dintre cele mai renumite scene de operă din lume. Vocea sa a făcut înconjurul lumii, iar eforturile sale au fost încununate de succes: şi-a îndeplinit cele mai îndrăzneţe vise.

În vârstă de 29 de ani, soprana de origine româncă Anita Hartig a debutat la Opera din Milano interpretând rolul lui Mimi din capodopera "La boheme" a marelui Puccini. O echipă CNN a fost trimisă special pentru a imortaliza momentul.

Anita Hartig a povestit cum s-a îndrăgostit de lumea operei. "Aveam 17 ani. O prietenă mi-a spus că ar trebui să cânt la operă, fiindcă am o voce interesantă. Mi-a dat în dar două CD-uri cu Maria Callas, pe care le-am ascultat de nenumărate ori".



Impresionată profund de vocea puternică a sopranei, originară din Grecia, Anita a prins curaj şi a făcut tot ce a putut pentru a ajunge pe scenă. "Am început să cânt ca ea".

Notele înalte, orchestra, muzica, emoţiile şi puterea. Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care i-au deschis apetitul Anitei către lumea operei. "Ioan Holender, fostul regizor al operei din Viena, a auzit povestea mea de la un critic de muzică, când încă eram studentă. În timpul vizitei sale în România, el a vrut să îmi audă din nou vocea. Din acel moment, totul s-a schimbat!"

Au urmat mii de ore de pregătire intensă, însă toate eforturile Anitei au fost încununate de succes. A ajuns pe una dintre cele mai renumite scene de operă din lume.


×
Subiecte în articol: Opera
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close